• Fejen púp

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor úr/nő! 13 éves vagyok és egy hete volt egy pici púp a fejemen azt hittem hogy szúnyogcsípés. de most már nagyobb és kemény. ez a púp bal oldalon a hajamnál a halántékom fölött van.kérem segítsen mit tegyek?szüleimnek is mutattam de ők se tudnak mit mondani,nem tudják hogy mitől van.nagyon megvagyok ijedve hogy valami rossz dolog.kérem segítsen előre is köszönöm.  

        WEBBeteg szakértő válasza a növedék témában

        Kedves 13 éves!

        Nem írod, hogy a fejeden pontosan hol, milyen a tapintata, színe, váledékozik-e, stb.Mindenképp mutasd meg a házi gyermekorvosodnak, ő egy fizikális vizsgálat után pontosabb választ tud adni, sajnos a lerít információ nagyon kevés, én ebből nem tudok neked pontos választ adni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-15 11:39:05; Megválaszolva: 2010. június 15., 11:39

        Tudjon meg többet: növedék

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Gyermekem úgy született, hogy a pajzsmirigye alulmőködik.Közel két hetes korától szedi a letroxot.Szépen fejlődik, látszólag nincs semmi baja, mégis aggódom, hogy esetleg ezzel összefüggésben más betegségek is...
        Régen könyen bírtam a sportot mostanáma gyorsan, hirtelen elfáradok. Előjel nélkül elkezd remegni a kezem. Néha fázok mikor a töbiek egyáltalán nem és általába gyengének érzem magam. Sokszor ok nélkük roszkedvem van vagy nem érzem jól...
        lányomnak mostanában sűrűn nagyon fáj a feje (eddig ez nem volt jellemző)a vérnyomása 52/37 volt a legutolsó mérés alapján nem tudom hogy ez egy gyereknek alacsony e és ha igen mit tudok tenni .
        5 éves Fiam elesett.Beütötte a fejét törést nem làttak a rtgn.megfigyelésre kórhàzban volt enyhe agyrázkódàsa volt.tegnap hazajött ma pedig észrevettem hogy az ütés helyén puha a feje.mitől lehet mit csináljak?
        Kedves Dr.Úr/Nő! Az lenne a kérdésem,hogy egy 11 éves fiúnak a 121/88-as vérnyomás 110-ez pulzussal normálisnak mondható?Válaszát előre is köszönöm.Ágnes
        Kedves gyógyszerész! 4,5 éves fiam tejfehérje és szójafehérje érzékeny az asztmájára eddig Miralust 4 mg rágótablettát szedett. A háziorvostól azt az információt kaptam a legutóbbi gyógyszeríratáskor, hogy július 1-től megszüntetik a...
        Tisztelt Holgyem, Uram, Kislanyom rutin vervetele soran a kovektezo eltereseket kaptuk: vörösvérsejt szám: 5,20 T/l ( ref. ert: 3,9 - 5,10 ) MCV: 79,3 fl ( ref.ert: 80,0 - 96,0 ) Neutrophyl granulocyta: 60,7 % ( ref.ert: 20,0 - 60,0 ) Retikulocyta:...
        Tisztelt Szakértő! Kisfiam 3 hetes, múlt héten vizeletében Coli baktériumot találtak (10 a 4-en). Még kicsit sárga is, a helyettesítő gyerekorvos Curam por belsőleges szuszpenziót adott, 100ml-es, azt mondta 10 napig adjam 2*2,5 ml-t. A...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kisfiam 4 éves. Augusztus 1-re írták ki orrmandula műtétre. 3 hete egyeztettünk a kezelőorvosával, aki akkor megkérdezte tapasztaltam-e a gyermeknél éjszakai légzéskimaradást. Nyugodt szívvel adtam nemleges...
        Tisztelt Nő/Úr! 13 hónapos kisfiam sült tojást kapott reggelire. Délutánra fehér hólyagos kiütések jelentkeztek a testén. Néhol (fül, nyak) teljes vörösség borította a bőrét, valószínűleg hasi panaszok is kialakultak, nyűgös lett és...
        Tisztelt Doktor Úr/Dokotrnő! 2 éves fiam 11 nappal ez előtt éjjel hányt, a következő napokban már nem hányt, viszont hasmenése volt naponta többször, ami egy-két nap után javulni látszott. Majd 4 napra rá éjjel ismételten hányt, hasmenés...
        Az 5 èves lànyomat elküldték tüdő röntgenre. A lelet a következő: èles kontúrú rekeszek,norm.levegőtartalmú tüdők. Bal oldali túlsúllyal a hilusokban illetve a paracardinàlisan az interstitium fel szaporodott rèszben elmosódott...
        4 éves fiamnak már vagy 2 éve elég gyakran világos színű a széklete (változó, hogy mennyire), májgondokra gyanakodtunk. Voltunk vele gasztroenterológiai vizsgálaton, de nem találtak semmi érdekeset, és a vérképe is rendben volt. Egyéb jelet...
        Tisztelt Doktor Úr,Doktor Nő! 2 éves kislányom van és kissé aggaszt, hogy mindkét kezén a kisujja befelé görbül. Az egész ujjacska az aljától a tetejéig, de elég nagy görbület van rajta. Így született, de mostanában kezdett el...
        Tisztelt dr,drnő! Múlt héten 2napot volt magad láza a kislányomnak és ezzel egyidőben a hátán és a hónaljnál az oldalán illetve a kezén megjelent 4-5helyen vmikyen kiütés. Azt hittem himlő, de a gyermekorvos azt mondta ez valami csípès...
        Tisztelt Orvos! 14 éves diák vagyok és tegnap kezdtem el szédülni. Aztán elkezdett fájni a torkom is alig tudtam nyelni. Ezután étvágytalanságom lett. Persze legyűrtem pár falatot, viszont az az érzés kapott el, hogy éhes vagyok és kicsit...
        Tisztelt Dr.Nő/ Úr! Kislányomnál 21 hónaposan véletlen észrevettünk a nyak alsó mély gödrében,úgynevezett /jugulumban/ egy borsónyi csomót!Kértem Uh-ra időpontot.Az UH-on azt mondták 0.5cmX0.5cmX0.5cm -es ciszta.Kérdésemre elmondta az...
        8 éves unokaöcsémen megjelent pénteken néhány kiütés (piros, nem emelkedik ki a bőrből, nem viszket) Akkor arra gondoltam,hogy a melegtől. Mára azonban még több jelent meg az arcán és a testén. Szeretnék érdeklődni hogy mitől lehet ez?
        Üdvözlöm! 2 éves kisfiamnál másfél hete diagnosztizálták a lisztérzékenységet (vérből-extrém magas 200 feletti TTG értékkel). Tartjuk a diétát neki! De még szoptatom. A kérdésem az lenne,hogy az anyatejen keresztül átjut-e a glutén?...
        Tisztelettel doktor ur,doktorno! Van egy het es fel honapos kislanyom,aki lassan egy honapja elkezdett erosen fesziteni,erolkodni,nyogni.Mintha szekletelnie kellene,de annal sokkal jobban,belevorosodik kezeit osszeszoritsa labait kifesziti.A szeklete viszont...