• Mi lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/Nő!

        Tizennégy éves lányom végbélnyílásán kb. 1-2 hónapja egy kis dudort észlelt. Ez székeléskor egy esetben kicsit megvérzett, de többségben nem érezett fájdalmat és nem is vérzett. Alapjába véve nem zavarja a dudor, de mégis kíváncsiak lennénk, mi ez. Kérem, válaszoljon, hogy Ön szerint érdemes-e orvoshoz fordulnunk, vagy házi kezeléssel is megszűntethetjük a problémát?

        A mellékelt kép az említett dudort ábrázolja.

        Tisztelettel: Fodor J.

        C:\Documents and Settings\Adél\Asztal\corrected-pics\Kép1140.jpg

        WEBBeteg szakértő válasza a végbél, csomó témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ebben az életkorban is kialakulhat az aranyér. Mind a kép, mind a panasz erre jellegzetes. Javaslom, hogy egyen több növényi rostot és fogyasszon bőségesen folyadékot. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt és használjon külsőleg aranyérra használatos kenőcsöt. Pár nap, 1-2 hét alatt el fog múlni. Ebben a stádiumban otthon is könnyen orvosolható a probléma.


        Kérdés: 2010-06-09 09:22:27; Megválaszolva: 2010. június 09., 09:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: