• candida kisgyerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Szakértők!Kisfiam két és fél éves,múlt héten enyhe hasmenés-láz miatt székletviszgálatra kaptunk beutalót.az eredmény-sok candida gombatelep tenyészett ki.Ilyenkor milyen diétát kell követnünk,kaphat-e tejterméket,tápszert?

        Mennyi  idő alatt jön rendbe a bélflórája?Károsítja -e a Nystatin a májat?

        Elég rossz evő a gyermek,étvágytalan.

        Széklete nem áll össze,hasmenéses jellegű.

        Köszönöm

         

        WEBBeteg szakértő válasza a candida témában

        Tisztelt Kérdező!

        Általában szénhidrátban szegény diétát szoktunk ilyenkor javasolni, azaz az édes ételek fogyasztását érdemes csökkenteni. A bélflóra 1-2 hét alatt jön helyre általában. A Nystatin káros hatásától nem kell tartani,.

        Javasolom még, hogy Normaflore-t vagy Bonolact pro+kidet vagy valamilyen probiotikumot adjon a kicsinek ez az étvágy javításában is segíteni szokott.

        Tisztelettel:Dr. Balogh Andrea gyermekorvos



        Kérdés: 2010-06-08 21:51:10; Megválaszolva: 2010. június 08., 21:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: