• soványság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/úr

        Van egy 14 éves fiam aki 148 cm. 32 kg.vettek tölle vért teljes vérképet kértek ami

        negativ, belgyogyász is megvizsgálta ő se talált semmit,ultahang vizsgálat is volt

        az is negativ. Sok kakaót megiszik egy nap. Az is elveszi az étvágyat?

        Az omega 3 segit valamibe? Ha tud javasolni valamilyen étrendkíegészítőt azt

        megköszönöm.A béres cseppet nem tudtta szedni fájt tölle a hasa

        Köszönöm a választ

        WEBBeteg szakértő válasza a soványság témában

        Kedves Kérdező!

        A testúly és tesmagasság elmaradásának hátterében sok ok állhat, ami nem feltétlenül mutatható ki egy vérkép és ultrahang vizsgálattal. Lehetséges felszívódási zavar (lisztérzékenység), bélrendszeri megbetegedés (bár ehhez legtöbbször látható székletprobléma is csatlakozik), a serdülés késése vagy vitamin és nyomelem hiány is.

        Mindenképpen célszerű gyermekendokrin vagy gyermek gastroenterológiai szakrendelés felkeresése.

        Étvágy növelőként én is a Béres cseppet javasoltam volna, de mivel ezt nem tudja enni a kisfia, a kalóriadús étrendet (pl Fantomalttal dúsított joghurt, kakaó) fogyasztását tudom elképzelni (a Fantomalt receptköteles értendkiegészítő, csakúgy, mint a Nutridrink vagy az Ensure is). A kakaó fogyasztása inkább székletproblémához vezet, de amennyiben felmerül. hogy étvágytalanná teszi a fiatalembert (egyénileg minden elképzelhető), célszerű megpróbálni annak elhagyását.  



        Kérdés: 2010-06-01 13:56:39; Megválaszolva: 2010. június 01., 13:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: