• hányás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor!

        Gyermekem 13 éves.Hetente van gyomorgörcse és emellett hajnalban 2-3x hányása.Többször volt már emiatt kórházban és nem találtak nála semmit.Esetenként vírust emlegettek.De gyógyszert sem a kórházban sem otthonra nem kapott.Ez a panasza már 3-4 éve fennáll.Az utóbbi pár hónapban van ez hetente.Ilyenkor nagyon legyengül.Hasmenés nincs.Vakbél vizsgálata negatív.Emellett minden eredmény,vérkép negatív lett.Hova fodulhatnék,hogy végre kiderüljön mi baja van?Mert a belgyógyászaton és a légzésvizsgálaton sem tudtak ettől többet mondani.Vidéken lakunk és nehezen megoldott az azonnali kórházbaszállítása.Volt olyan,mire kiért az orvos órák múlva,már semmi baja nem volt.Kérem önt,hogy segítsen abban,hogy mit tehetnék a gyermek érdekében,hogy végre kiderüljön legalább mi is a baja.Nem tudom elképzelni,hogy csak ennyi lenne...Válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hányás témában

        Kedves Kérdező!

        A gyakori visszatérő hányásnak számos oka lehet, érdemes kivizsgáltatni gyermekgasztroenetrologussal illetve ideggyógyászati okai is lehetnek. Ugyanakkor van egy ciklikus hányás szindróma nevű betegség, mely szintén okozhatja a gyermek visszatérő hányásait, erről egy bővebb cikket olvashat a webbeteg oldalán.

        Tisztelettel:Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-27 09:40:11; Megválaszolva: 2010. május 27., 09:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: