• Gyermek, éjjeli köhögőroham

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Néhány napja másfél éves kislányom éjjelente köhögőrohamokban tör ki, amelyek 10-15 percig is eltartanak, de a kicsi közben nem kel fel. A köhögése száraz, nem szakadozik fel. Orvosnőnk egy Hedelix nevű szirupot írt fel még egy korábbi köhögési panaszra, és akárhányszor megkeressük, újra és újra csak ezt adja. Szerintünk azonban más lehet a háttérben. Milyen kivizsgálásokat kérhetünk, ami fényt derítene a probléma valódi okára? Várjuk mihamarabbi válaszukat.

        WEBBeteg szakértő válasza a köhögés témában

        Kedves Aggódó Édesanya!

        Az éjszakai lefekvés után jelentkező köhögés hátterében több dolog állhat: az egyik a szoba száraz levegője, ilyenkor érdemes a picit megébreszteni egy kicsit, itatni vele pár korty vizet illetve megnyitni egy kicsit az ablakot. Sok esetben már ez is segít. Ami okozhatja még a lefekvéskor fellépő köhögési rohamot az az arcüregek gyulladása. Ilyenkor ha lefekszik a baba, akkor az arcüregből hátrafolyik a váladék a garat felé és ez köhögési rohamot vált ki. Ilyenkor nappalra Nasivin vagy Nasopax orrcseppet/orrsprayt javasolunk( lehet más is csak ne sima sós legyen a lényeg, hogy húzza össze a nyálkahártyát), váladékoldót pl. ACC -vel 2x reggel és a délutáni alvás utánra, arcmelegítést infralámpával 3x5-10 percre az orrcsepp becseppentése után 5-10 perccel elkezdve, (ha nem tűri az infralámpát, akkor akkor érdemes csinálni, ha alszik a pici) éjszakára pedig köhögéscsillapítót írunk fel, hogy a gyermek aludni tudjon: Sinecod pl. 

         

        Jobbulást kívánok, üdvözlettel:Dr. Balogh Andrea

         


        Dr. Piros Zsuzsanna
        általános orvos, fül-orr-gégész

        Dr. Piros Zsuzsanna

        Kérdés: 2010-05-20 10:45:29; Megválaszolva: 2010. május 20., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: