• Húgyuti fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! A kislányom 6 éves és nagyon gyakori nála a húgyúti fertőzés. Jártunk már nephrológián is, volt hasi ultrahangja, rendszeresen nézik a vizeletét. Jelenleg is ++ a vizelete, 20-30 vv van benne és gennyes.Vizeletürítés előtt előfordul,hogy fáj a hasa. Sumetrolimot szed. A veséjével nincs baj, inkább a húgyhólyagja szokott begyulladni.Az antibiotikum általában segít, de folyton visszatér a fertőzés Mit tehetnénk, hogy csökkentsük a fertőzések gyakoriságát? Meg lehet ezt egyáltalán előzni? Köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a húgyúti fertőzés témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Gyermekek húgyúti fertőzésének határozott jelei vannak, leginkább nem mernek pisilni a várható fájdalom miatt. Sajnos a megfelelő vizeletvételi módszer fontos a vizsgálat során, mert könnyen hamis eredményhez vezethet. Emellett lehet a dolog hátterében immunrendszer eredetű egyéni hajlam is. Mindez kitartó, újbóli kezelésekkel és vizsgálatokkal követhető. Általános immunerősítőket javaslok, és nagy türelmet, kitartást.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-13 20:12:06; Megválaszolva: 2010. május 13., 20:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: