• Tejallergia??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő!

        Kislányom most 14 hetes, most váltottunk doktornőnk tanácsára Beba HA Start Aktívról Beba 1 Aktív-ra( már a 2 doboz végén járunk), Először még csak egy kis piros folt volt a homloka felett, azt elvakarta,  aztán homloka kiütéses lett(mint mikor koszmós volt) nem piros, nem fehér a közepe, inkább, mint sok-sok pici pattanás ,amit véresre mart sehol máshol nincs rajta kiütés. Mustársárga a széklete, ami eddig zöld volt. Nagyon nyugtalan éjszakánként, többször is felébred, enni kér, mióta ezt kapja. Ízlik neki. Ezek tünetek lehetnek?  Nincs, legalábbis nem tudok tejallergiásról a családban.

        Előre is köszönöm!

        Szép Napot!

        WEBBeteg szakértő válasza a kiütés témában

        Kedves Kérdező!

        Nem tudom miért történt a tápszerváltás, de az a gyerekgyógyászati álláspont, hogy a babák 1 éves koráig érdemesebb hypoallergén tápszert adni. Az Ön által leírt tünetek, hogy fáj a kicsi hasa, nyugtalan, a bőre kiütéses ami feltehetőleg viszket neki több minden tünete lehet. A hasfájás ebben az életkorban gyakori, de ha a tápszerváltás óta észleli, akkor lehet a tápszer okozta hasi fájdalom. Az, hogy éjszaka többször enni kér belőle lehet, hogy energetikailag nem elegendő neki ez a tápszer. Ilyet szoktunk észlelni gyerekeknél egyes tápszerek esetében. A bőrkiütés is lehet a tápszer okozta tünet, de lehet egyéb is. Javaslom mondja el panaszait háziorvosának és szükség esetén váltsanak tápszert.

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-05 23:49:39; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó