• Sírás evés közben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/ Doktorúr!

        Kislányom 14 hetes, és a 9. héttől nagyon furcsán eszik. Az első öt-hat percet ügyesen szopizza, de utána sírásba tör ki. Van, hogy büfi után megnyugszik, és folytatja tovább, de van, hogy nem lehet megvigasztalni, és nem is eszik tovább, csak sír, általában ez szokott történni. 3 - 3,5 óránként eszik. Körülbelül akkor kezdtem el a fogamzásgátlót használni (cerazette), illetve 8 hetesen a grippe watert adtuk neki hasfájásra, amitől még rosszabb lett, így egy hét után abba hagytuk. Nem lehet, hogy ez a szer váltott ki valamit ami miatt nem úgy szopizik, mint előtte? Vagy a fogamzásgátlóra reagálna így? 9 hétig nagyon szépen evett, sose volt semmi gond, a súlyával nincs gond. Mit tehetek, hogy ne kezdjen el sírni olyan hamar? Pszichésen is megterhelő számomra!

        Válaszát előre is köszönöm!

        Nikolett

        WEBBeteg szakértő válasza a szoptatás témában

        Kedves Nikolett!

        Az elmondása alapján én inkább fogzásra gondolnék. Ebben az időszakban megduzzad az ínyük és sajnos van olyan baba akinek a szopizás is fájdalmat okoz. Javaslom próbálja meg lefejni a tejet miután a kicsi sír és próbálja meg kanállal odaadni neki. Ezzel ki tudja szűrni, hogy most valóban az ínye fáj e a babának vagy a tej megváltozott íze zavarja.
        Mindamellett érdemes átgondolni, hogy biztosan jót tesz e a babának ha Ön fogamzásgátlót szed, a hormontartalmú gyógyszer átjuthat az anyatejbe, az pedig a babának nem hiányzik. Javaslom konzultáljon ez ügyben nőgyógyásszal, elnézést ha ezt már megtette.

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-05 23:50:56; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: