• Neurofibromatózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Dr. Balogh Andrea doktornőhöz szeretnék fordulni az alábbi problémával.Két éves fiúgyermekem törzsén születése után tejeskávé foltok jelentek meg, illetve a bal oldali lágyéka környékén egy mandulamagnyi fehér folt (gondolom pigmenthiány) jelentkezett. A kérdésem a következő lenne: a tejeskávé foltok minden esetben neurofibriomatózisra utalnak-e, vagy lehet más oka is?

        WEBBeteg szakértő válasza a tejeskávé folt témában

        Kedves Kérdező!

        A bőrön lévő külső jelek, mint amilyen a tejeskávé folt is illetve egyéb eltérések (mi ezt minor anomáliáknak hívjuk) csak egy jelzés, hogy a hátterében lehet belső szervi elváltozás. De nem mindig van ott baj, sőt. Ha sok tejeskávé folt lenne a kisfián, akkor érdemes megbeszélnie a háziorvosukkal, hogy miről van szó (fontos a tejeskávé foltok mérete, száma stb.), ha nem akkor nincs miért aggódni.

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-31 17:08:20; Megválaszolva: 2011. október 04., 14:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: