• Baba táplálás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Három hetes kisbabám hasfájós pedig odafigyelek arra ,hogy mit eszem,és ráadásul néha többször szopizik keveset pontosabban 40 ml egy-egy alkalommal, és van úgy ,hogy 1,5 óránként szeretne enni. Csak nagyon ritkán eszik három óránként. Az lenne a kérdésem ,hogy szoptathatom- e igénye szerint, nem ártok neki ,ha sűrűbben szoptatom? Sajnos büfizni is ritkán tud , mert szopizás után bealszik. Mit tegyek?

        WEBBeteg szakértő válasza a baba táplálás témában

        Kedves Kérdező!

        Az első pár hónapban a babák nehezen állnak be a 3 óránkénti evésre, különösen a meleg időben. Ilyenkor ők nem csak éhesek, de szomjasak is és azt is az anyatejjel pótolják. Nyugodtan szoptassa igény szerint, általában 3 hónapos korukra jobban beállnak a 3 óránkénti etetésre.
        A hasfájás ellen javaslom, hogy ha el is alszik a kicsi, tartsa függőlegesen a vállára teheti a kis fejét, általában 20 percig érdemes így tartani. Még alvás közben is ki-ki jön az a kis büfi. Ha fáj a pici hasa lehet a hátán fektetett baba két lábát térdben behajlítani és visszanyújtani illetve megmasszírozni a pocakját. Illetve lehet kapni szélhajtó teát és számos készítményt (1 hónapos kortól adható a Grippe-Water gyógynövényes csepp, nagyon jók vele a tapasztalatok).
        Az anyai étrendnél érdemes mindenben az arany középutat választani: lehet tejet inni 2-3 dl-t naponta, rostoslevet óvatosan abból sem javaslok napi 2-4 dl-nél többet, mert hascsikarást okozhat, szoptatós teából max. 1/2 litert, ásványvízből szénsavmenteset, ételeknél vigyázni érdemes a k betűsökkel, mint karalábé, karfiol stb. ezek puffasztanak.

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-28 11:42:45; Megválaszolva: 2011. október 04., 12:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: