• Bepisilés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Segítséget kérnék olyan problémában,hogy a kislányom(négy éves múlt áprilisban)bepisil éjjelente,és nappal is sorozatosan előfordulnak becsurgások.Két éves kora után szobatiszta lett,ágytiszta nem volt igazából de sok száraz éjszakái voltak(max.heti egy bepisilés).Kb.másfél éve szinte minden éjjel bepisil,és nappais becsurog.Vannak jobb időszakok,amikor akár nappal egy hétig se csurog be,de van hogy napi 5-6 alsót használunk.A probléma ott van,hogy megjártuk a gyermekorvost ezügyben legalább 10 szer,urológián kétszer voltunk,ott élből melipramint írtak,ami nemigen hozott változást.Voltunk családsegítőben pszihológusnál több alkalommal,hasi uh,vizeletvizsgálat negatív.Nem tudok már hova menni.Szegeden fogadnák a kislányt egy három napos kivizsgálásra,de nem javasolja az ottani doktor,mert szerinte még ehhez kicsi,ők 5 éven felülieket szoktak fogadni.Kérdezem én mégis mit tehetnék,mert a kislánnyal sokat beszélgettünk,hogy nincs baj ha becsurog,csak szóljon,ha kell ruhát cserélni,mert felfázhat...stb,ő mégsem jelzi,nem veszi le,előszeretettel játszik benne tovább.Nem volt leszidva,megszégyenítve,akkor szoktam megszidni újból és újból ha nem veszi le a piszkos alsót.De nem zavarja.Tanácstalan vagyok,hogy mit tehetnék én,mikor már bejártunk mindent amit be lehetett,nem találtunk választ a gondra.Kérem adjon valami tanácsot!!!Köszönettel:Emőke

        WEBBeteg szakértő válasza a éjszakai bevizelés témában

        Kedves Emőke!


        Az éjszakai bepisilést valóban csak 5 éves kor után lehet kezelni.A nappalival más a helyzet.Nem tudom hol lakik Ön, de Debrecenben ambuláns vizsgálattal lehetne tisztázni, hogy a nappali becsurgásnak mi az oka, lehet hogy az itt kapott terápia az éjszakait is megoldaná vagy legalábbis csökkentené azok gyakoriságát. Nem kell hozzá befeküdni, néhány órát kellene csak rászánni.

        Ami szükséges lenne a vizsgálathoz: természetes a gyermek, reggeli első vizelet - az egész mennyiség- és ha lehet egy ultrahang lelet a vesékről és a húgyutakról. Ha ezek megvannak, egy fájdalommentes vizsgálat történne itt Debrecenben a Kenézy Kórházban, aminek lényege, hogy egy számítógéppel összekapcsolt vécébe kellene pisilnie a kicsinek, az megmutatná, hogy a hólyagműködésnek van-e zavara s ha igen, az milyen módon korrigálható. A bepisilés csak nagyon kicsi százalékban lelki eredetű, az esetek nagy százalékában gyógyítható. Ha ez a megoldás érdekli, megadom a telefonszámot ahol vizsgálatra bejelentkezhet.

         

        Üdvözlettel: Dr. Barla Erzsébet, gyermekgyógyász-nefrológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-17 15:52:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: