• Repülés csecsemövel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cim,

         

        Külföldön elünk, es juni közepere vagyok kiirva szülesre. Az itteni orvosom közölte, hogy legalabb 6 honapig nem hogy ne repüljek haza a gyermekkel, de meg csak kocsival sem utazzunk haza.

        A repülöut az 1,5 ora az autout pedig 10 ora körül van.

        Nekem regebben azt mondtak, hogy 6 het utan megoldhato mind a kettö, es nem okoz karosodast a csecsemö szamara. 

        Több szemelyt lattam akik 2-3 honapos csecsemövel utaztak.

        Milyen karosodasok lehetnek a gyermek szamara, ha megis 3 honapos koraban hazautazunk  repülövel, vagy autoval.

        Es hogyan lehet ezektöl megovni, azt leszamitva, hogy nem utazunk.

        Segitsegüket elöre is köszönöm.

        Üdvözlettel Zsom-Juhasz Bernadett

         

        WEBBeteg szakértő válasza a csecsemő témában

        Kedves Kérdező!

        Én inkább az autóval való utazást javasolnám, mert talán a baba igényeihez jobban alkalmazkodni tudnak. Tudnak utazni este esetleg vagy akkor amikor a baba alszik, meg tudnak állni, talán kényelmesebben meg tudja szoptatni vagy etetni a babát.
        A repülői úttal kapcsolatban több dolgot érdemes figyelembe venni: egy reptéren túl sok emberrel találkoznak, nagyobb a veszélye, hogy a kicsi valami fertőzést összeszed. Ha mégis emellett döntenek érdemes a repülőtársaságot megkérdezni, hogy milyen biztonsági ülésük van a gyermek számára vagy olyan fektető, amiben biztonsággal tudnak utazni. Ugyanakkor átgondolandó, hogy a repülő túlzott gyorsulása, fékezése a kis fejlődő agyára hogy hat ( érdemes lenne egy repülőtársasági dolgozót megkérdezni, hogy hány hónapos kórtól javasolják a repülőúton való részvételt).
        Személy szerint 2 alkalommal utaztam kisebb gyerekkel repülőgépen (nem a sajátommal), 1x egy 8 hónapos kicsivel, aki nagyon jól vette az utazás akadályait ( a mama kezében utazott), tavaly viszont a 2,5 órás repülőutam (nyaralás) egy jó részét azzal töltöttem, hogy egy 1,5 éves az utat végigvisító kicsinél próbáltam kideríteni, hogy mi a kicsi baja és reptéri orvost szerveztünk neki. Nagyon sajnáltam a kicsit és a szülőket is.
        Ugyanakkor azt kell, hogy mondjam, hogy van amikor nyugtatót adnak a picinek repülőútra (ilyen esetem is volt) és a kicsinél ellenkező hatást váltott ki, extrém izgága lett.(Gyerekek sokszor ellenkezőleg reagálnak a gyógyszerekre.) Ez utóbbi mondatommal csak segíteni szeretnék, mert sokan jót akarnak a kicsinek, meg akarják könnyíteni neki az útját, de sajnos sokszor ez ellenkezőjére sül el.

        Kedves Kérdező!

        Megpróbáljuk gyermekideggyógyász kollégánkat is megkérdezni, hogy neki mi a véleménye erről és az Ő válaszát is eljuttatjuk Önhöz hátha közelebb kerülnek a megoldáshoz.

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász

        Kedves Bernadett!

        Ha utaznak, mindenképpen a repülést válasszák, kevésbé megterhelő a csecsemő számára. A leggyakoribb probléma az igen erős fülfájás miatti nyugtalanság szokott lenni, mely ha közben a gyermeket itatja, vagy szoptatja, a nyelés mechanizmusa révén kiküszöbölhető, mert ilyenkor kinyílik a fülkürt és levegőzik a dobüreg. Az utazás hosszából kiindulva az időzóna eltolódása valószínű nem áll fenn, így az arra való átállással probléma nem lesz.  Egyéb károsodástól nem kell tartaniuk.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-09 18:03:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: