• Trombocitopenia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A fiamnak alacsony a trombocita szama a vérben.De sajnos gyenge az immun rendszere is,amire havonta immunoglobulin injekciot kap.Ez helyre hozza a vérét is?

        WEBBeteg szakértő válasza a thrombocita témában

        Kedves Anyuka!


        Bár nem írta, hogy a trombocitaszám mennyire alacsony, de ilyen esetekben hematológus kell gondozásba vegye a kisfiút. Minél alacsonyabb ez a szám, annál inkább megvan a veszélye, hogy kisebb ütődésekre is  bevérzés aklakuljon ki a bőr alatt, súlyosabb esetben akár az agyban is. Kisebb csökkenés csak gondozást, rendszeres ellenőrzést igényel, súlyosabb esetben gyógyszeres kezelésre is szükség lehet. 
        Amennyiben  thrombocita szám csökkenése ún. immun pathomechanizmusú, akkor az immunglobulin kezelés használhat, de mivel a thrombocita szám csökkenés eredetéről nem írt, így kérdezze meg kezelőorvost, a haematológust.

         

        Üdvözlettel: Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-07 09:35:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 12:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: