• 1 éves hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorno!1 eves kislanyomnak mar 6 napja hasmenese van,naponta 5-6 elegge buzos es hig.Laza nincsen nem hanyt es a kedve is jo eszik iszik rendesen.Mi itt elunk Londonban es az itteni orvos azt mondta hogy ez csak egy kis enyhe fertozes es majd elmulik magatol.A barataim azt mondjak hogy akar az is lehet az oka hogy most bujnak ki a zap fogai.Azt szeretnem megtudni hogy tenyleg nincs okom az aggodalomra majd egyszer csak elmulik magatol?A valaszat elore iskoszonom!

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Kedves Kérdező!

        A hasmenésnek, lazább székletnek tényleg lehet oka a fogzás, de vírusos illetve bakteriális fertőzés is okozhat ilyet. Azt javaslom adjon neki probiotikumot, nálunk pl. Normaflore néven kapható, biztosan odakint is van ilyen, ez a normál bélbaktériumokat tartalmazza, illetve lehet kapni olyan készítményt pl. Sodioral néven ami a szervezetben ilyenkor elvesztett ionokat (kálium, nátrium, stb. kis cukorral adva) pótolja. Ez nagyon jó, roborálja a kicsi szervezetét és gyorsabban felépül. Ha nem kap ilyet, akkor kis cukros sós vizet próbáljon meg adni a kicsinek (önmagában a só a gyulladt bélnyálkahártyán nem szívódik fel, hanem a cukor segíti ezt elő). Illetve nagyon jótékony hatása van ilyenkor a banánnak, reszelt almának a főtt, párolt ételeknek. A sült fúszeres dolgokat, a tejtermékeket, virsliféléket kb. 5 napig kerülje illetve a rostos leveket is, mert ezek a hasmenést tovább fokozhatják.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-29 23:05:19; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 13:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: