• Lehet nagyobb baja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kislányom egy éves, és elég sokszor elesik, beüti a kis fejét. Lehet ettől valami komolyabb baja a későbbiekben?

        WEBBeteg szakértő válasza a fejsérülés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A gyerekek sokat kibírnak, de azért érdemes odafigyelni rájuk. Sajnos a fejsérülések alkalmával nem látunk bele a kis fejükbe csak a tünetek alapján észleljük ha nagy gond van. Fejsérülés kapcsán lehet agyrázkódás, ami hányást, szédülést, fejfájást, aluszékonyságot, magatartásváltozást és egyéb tüneteket okoz illetve lehetnek nagyobb sérülések, bevérzések is amik nagyon alattomosak. Mindig arra kell figyelni, hogy a kicsi azonnal felsírt e illetve a fentebb leírt tünetek is figyelmeztetnek. Minden esetre ha úgy vélik, hogy a fejsérülés nem csak annyi volt, hogy nekiment pl. az ajtónak és koccant egy picit, hanem nagyobb pl. kiságyról földre leesett és nagyot koppant azt javaslom azonnal mutassák meg gyermekorvosnak.
        A későbbiekben pedig a sok kis sérülés sem jó, de az hogy ez az Önök kicsinye esetében vezet e valamihez (pl. későbbi epilepsziához gócként szerepel a sérülés) nem lehet tudni. De ehhez inkább a nagyobb sérülések vezetnek.
        Mindenesetre ha valóban sokat esik a kicsi érdemes elvinni a gyermekorvoshoz, hogy ez most csak a normális életkori sajátsága és belefér a normál tartományba, vagy egyéb oka van ennek.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-25 23:51:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 06:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: