• Unoka

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt drúr vagy dr.nő ,kisunokám 12.éves 3.hete elmentünk vásárolni és a boltban rosszul lett majd elájult,ki vittük a levegőre és megint elájult,majd egy kis cukrosvizet itattunk vele amitől helyre jött,elvittük az orvoshoz és azt mondta,hogy sok ilyen lessz mert kamaszodik,vérvizsgálatot csináltattunk ami nagyon rossz lett még a májfunkciója is,azt mondta az orvos hogy 2.hét múlva ismételjük meg a vér vizsgálatot ami már jó volt,és most a héten nagyon rosszul volt fájt a feje meg hő emelkedése volt,nagyon alacsony a vérnyomása ami a panaszokat okozta.Mit lehet neki adni vagy vigyük további kivizsgálásra,mert kicsi korában is volt ilyen ájulása töbször is majd elmúlt,akkor se volt semmi baja.Erre szeretnék választ kérni,tiszteletel és köszönettel,Zsike!

        WEBBeteg szakértő válasza a ájulás témában

        Kedves Kérdező!

        Az ájulásos rosszullétek esetén különösen ha azok visszatérő jellegűek javasolt egy kardiológiai kivizsgálás. Ha nincs semmi eltérés és valóban csak a kamaszkorral járó hormonális változások okozzák a tüneteket, akkor javaslom, hogy sok folyadékot igyon a kis unokája, egy picit jobban sózza az ételeit, sportoljon-ússzon, fusson- vagy amit szeret, fő, hogy mozogjon illetve javasolt ilyenkor a hideg-meleg vizes zuhany váltott alkalmazása.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-01 15:24:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 16:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: