• Görcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         

        Tisztelt Doktornő!

        Az alábbi problémámmal kapcsolatban kérném a segítségét, szakértelmét: 20 hónapos kislányom kb. 5 hónapos kora óta (amióta hasra fordult) főleg esténként de most már napközben is - általában földön való játék közben - négykézlábra ereszkedve kis lábait átkulcsa (mint a fókák) erőlködik, szemmel láthatólag görcsöl, s ilyenkor több esetben izzad is. Amikor próbáljuk "lábra állítani" sír.

        A gyermekorvosomtól kérdeztem a tünetek jelentkezésekor, hogy ezt mi okozhatja, mire ő azt válaszolta, hogy valószínűleg a szilárd ételek bevezetése és majd elnövi, nem kell vele törődni!

        Ez a vélemény szerintem nem helytálló, hiszen mindent eszik már és a mai napig szoptatom is!

        Egyébként nagyon jó kedvű, kiegyensúlyozott kislány.

        Tapasztalata szerint mi okozhat hasonló tüneteket, mi lehet ennek az oka és hová fordulhatunk ezzel a problémával?

        Válaszát előre is köszönöm: Márta

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi görcs témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nem említette, hogy a kicsinek milyen a széklete, ezt csak azért írom, mert esetleg egy székrekedés tünete is lehet az Ön által leírt dolog. Illetve táplálékérzékenység pl. tejjel szembeni túlérzékenység is lehet vagy pl. lisztérzékenység is okozhat visszatérő görcsös hasi fájdalmat. Érdemes lenne felkeresniük egy gyermek gasztroenterológust.

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 21:06:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: