• Hasonfekvés csecsemőknél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dokt Úr/Nő!

        Egy olyan kérdéssel fordulnék önhöz,h kifiam 3.5hónapos,e hónap 26.-án lesz 4 hónapos és útál hason lenni!!!Szinte egy -két percnél tovább nem szeret lenne,és sír mint a fene.Ugye a nyaka miatt gondoltam néha hasra teszem,h emelje tartsa a kis fejét,de pár percnél tovább nem bír hason feküdni.Emelgeti szegényem emelgeti a kis buksiját,majdnem derékszögbe is felhúzza a kis fejét,de úgy paffan belke az ágyba arcal pár perc után,h csak na.Mit tanácsol nem baj,ha nincs sokat hason?Vagy igen is erőltessem???Úgy is megerősödik a kis nyaka ha nem rakjuk sokszor hasra???Amikor az ölembe van elég szépen tartja a kis nyakát fejét,de még nem teljesen stabilan,a feje mögött van a kezem,ha inog,akkor vigyázok,tartom a kis fejét.Szeretném megtudni mikor mennyi idős kora körül kellene felhúznia és megtartania magát hason,és mikor kell,h 2 kézzel tolja el magát hason az ágyon,mert ő még csak könyököl és úgy tartja magát.nem igazán tartja magát a kezével,csak nagyon kevés ideig.A másik kérdésem,h mikor még pocakfájós volt hallottuk,h jó rá az édeskömény szirup,kenjük be a cumit be vele,és ahogy nyalogatja elmullassza a pocakfájást,na erre 1 hónaposan rászokott azóta ha sír,vagy vmi baja van állandóan szirupozni kell a cumit,úgy lehet majdnem csak megnyugtatni.Ön szerint baj e ha sürüen használjuk azt a szirupot,van e abba sok cukor,és nem ártalmas e az a szervezetének,nem e lesz cukros tőle????Előre is köszönöm válaszát!

        Tisztelettel!

        Liliána

        WEBBeteg szakértő válasza a csecsemőgondozás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A babák általában 4 hónapos korra fordulnak meg hasra, majd 5 hónaposan hasukról a hátukra vissza. Kb. 6 hónapos kor körül próbálnak felülni úgy, hogy fogják a kezünket és próbálják a mi segítségünkkel felhúzni magukat. Tehát ne aggódjon. A kis fejét viszont figyeljék, hogy mennyire tartja stabilan, ha nem akkor érdemes gyerekorvosnak megmutatni.

        Az édeskömény szirupot hallomásból ismerem, gondolom van benne édesítőszer, de azt a leírásán megtalálják, túl sokszor nem érdemes alkalmazni, inkább találjanak ki egyéb nyugtatási módszert, ringatás, zenehallgatás, babkocsiban tologatás stb.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 20:45:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 19:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó