• Elhúzódó hasfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő,

        5,5 éves kisfiam hetek óta panaszkodik alhasi fájdalmakra. Hetente 1-2 napra belázasodik, majd a láz elmúlik, látszólag felépül. Ekkor megy közösségbe, ahol 2-3 nap után ismét betegn érkezik haza. Étkezések után fájlalja a hasát, néhol hasmenése van, néhol székrekedése (3-4 napig nincs széklete).

        A héten ismét hasmenéssel, hasfájással jött haza az oviból. Aznap estére be is lázasodott. Másnapra bágyadt lett, étvágytalan, láza délutánra, estére 37,8-38,5 között mocorgott. Aznap látta őt az orvosunk, aki Normaflore-t és Smecta-t adott neki napi 2*2-2 adagot. A gyerkőc hasa azóta is fáj, étrvágytalan, elesett, néha hányingere van.

        Szerencsére sosem volt még ehhez hasonló panaszunk, így teljesen járatlan vagyok a témában. Mivel tudok neki segíteni? Mit érdemes neki adni, illetve milyen tüneteket észlelve forduljunk ismét orvoshoz. Orvosunk telefonon próbált megnyugtatni, hogy pár nap és rendbejön, visszajön az étvágya, de borzalmas nézni, ahogy szenved szegény.

         

        Segítő válaszát előre is köszönöm! :)

        Sztanityné Simon Ágnes

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        Mivel a kicsinek visszatérő hasfájásai vannak én javasolnék neki egy kivizsgálást (bár nyilván háziorvosuk látja a gyereket én csak az Ön leírásából tudom nyomon követni az esetet). Én szívem szerint hasi ultrahangot, egy vizeletvizsgálatot, vérképet gyulladásos paraméterekkel, széklettenyésztést néznék első körben. Persze lehet, hogy egyszerű visszatérő vírusos fertőzésekről van szó, de ha a hasi fájdalmak továbbra is visszatérnek, akkor én ezeket javasolnám.


        Kapható a patikában recept nélkül Sodioral nevű készítmény, ami nagyon jó, a vírusos eredetű hasi fájdalmak gyorsabb gyógyulásában segít, a hasmenéssel elvesztett ionokat pótolja a szervezet számára, mint a nátrium, kálium, kálcium stb. és roborálja a szervezetet. Napi 2x1 tasakkal lehet adni a kcsinek, nem kell egyszerre meginnia az ebből készített folyadékot, szépen kortyonként igya meg. Szükség esetén B 6 vitamint is adhat a kicsinek. Ami még fontos ilyenkor a diéta: inkább főtt, párolt dolgokat kapjon a kicsi, teát, vizet, a tejet, tejterméket, rostos levet, sült fúszeres dolgokat most ne kapjon a kicsi 4-5 napig.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-11 07:55:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 06:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! A Gaba-aminosav hatásairól szeretnék kérdezni! 7 éves Kisfiam nagyon rossz alvó, egészen pontosan nehezen alszik el, de ha elaludt végre már jól alszik. Képes éjjel 11-fél 12ig is fent maradni, mert ő nem álmos. Olvastam a...
        Tisztelt Doktornő! 16 éves fiam 4 éve szenved visszatérő hasi görcsöktől, melyeket szél, és olykor hasmenés kísér.A fájdalmat hányás ízű böfögés előzi meg, ami általában reggel jelentkezik, a fájdalom pedig 1-2 órával utána. A...