• Magas vérsüllyedés, lábfájjással

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur vagy Hölgy!

           Van egy 6 éves kisfiam, vele kapcsolatban vagyunk tanácstalanok. A lábát fájtatta, bokatájékon, ezzel vittük ortopéd szakorvoshoz, aki csipőröntgent rendelt. Az eredmény negativ. A bokáját nem is nagyon vizsgálta. De a gyerek a továbbiakban is sántálva megy. És néha belázasodik, többnyire azt követően, hogy a lábát megerőlteti. És ez már lassan 3 hete tart. A lábfájást megelőzően volt egy hűlése, amire antibiotikumos kezelést kapott. Akkor ugy tűnt kiheverte és az orvos tanácsára 7 nap után a kezelést megszakitottuk. A családorvos vérvizsgát és székletvizsgálatot rendelt a nem-javuló lábára. Az eredmény: egy 70 mm-es vérsüllyedés, 11,60% eozinofilekkel. A székletminta negativ. A vérvizsgálat egy 3 napos nurofenes kezelés után történt, amit az ortopéd orvos a lábfájására irt fel. A fiam csecsemőkorában kiütéses volt a nurofentől, aztán ugymond "kinőtte"...  kérdésem, hogy ez a vérsüllyedés lehet egy rejtett nurofen-allargia? milyen további vizsgálatok szükségesek? és vajon mi lehet az ok?

        Előre is köszönöm válaszukat, segitségüket.

        Egy aggodó anyuka

        WEBBeteg szakértő válasza a bokafájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Először is fontos lenne tudni, hogy a kicsi bokája milyen: duzzadt? meleg tapintatú? látnak-e rajta pirosas elszíneződést? Mennyire korlátozott a bokaizület mozgása? Mindezek mellett a vérsüllyedés kifejezetten magas, a magasabb eosinophyl szám pedig akkor szokott előfordulni általában, ha allergia illetve féregfertőzés áll fenn, de fennáll immuneredetű betegségekben és számos más kórképben is. De ugye a férgességet a székletvizsgálat kizárta ( fontos tudni azonban, hogy férgesség vizsgálatára 3 egymást követő székletből kell elküldeni 3 db székletmintát illetve 3 db úgynevezett analis törlés mintát az ÁNTSZ-nek, egy minta nem elég, mert nem minden székletben van benne  a kórokozó). Én mindenképpen készítettem volna egy röntgen illetve egy ultrahang vizsgálatot a bokáról és egy reumatológiai kivizsgálás is javasolt illetve egy gyermekinfectologiai, mert egy izületi gyulladása is kezdődhet így a kicsinek.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-10 10:41:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 14:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! A Gaba-aminosav hatásairól szeretnék kérdezni! 7 éves Kisfiam nagyon rossz alvó, egészen pontosan nehezen alszik el, de ha elaludt végre már jól alszik. Képes éjjel 11-fél 12ig is fent maradni, mert ő nem álmos. Olvastam a...
        Tisztelt Doktornő! 16 éves fiam 4 éve szenved visszatérő hasi görcsöktől, melyeket szél, és olykor hasmenés kísér.A fájdalmat hányás ízű böfögés előzi meg, ami általában reggel jelentkezik, a fájdalom pedig 1-2 órával utána. A...