• 8 éves gyermekem II.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Földes Krisztina!

        Köszönöm válaszát. Kérdéseire most én válaszolok: Gyermekem orrváladéka fehér színű, szerintem nem ragadós, nem bűzös, de a vizesnél kicsit sűrűbb. A gyermek nem lázas, ágyneműt és mosószert az ekcémája miatt évek óta nem váltunk. Ez az éjszakai köhögés nem száraz, "rotyogós" inkább, és valóban olyan, mintha hátracsorogna a váladék. De akkor mi termeli azt?

        A fül-orr-gégész szerint az orrnyálkahártya gyulladása az antibiotikumos orrcseppel teljesen meggyógyult. Lehet ez olyan allergiás tünet ami csak éjjel jelentkezik?

        Köszönöm válaszát: (mostmár kevésbé) aggódó anyuka

        WEBBeteg szakértő válasza a köhögés témában

        Kedves anyuka!


        Lehet,hogy az orrnyálkahártya meggyógyult, de ilyen nyálkahártya borítja az arcüreg belső felszínét is. Ez még lehet gyulladt. A leírása alapján én inkább erre gondolnék, és megpróbálnám a melegítést, orrcseppezést az előzőekben leírt módon. Esetleg még ki lehet egészíteni a kezelést Ambroxol szirup adásával is. Ez egy váladékoldó, és emellett regenerálja a nyálkahártyát is. Sóoldatot is lehet az orrba csöppenteni, illetve inhalálni vele. Nagyon jól oldja a váladékot. Ez a fehéres, tapadósabb váladék a gyulladás lecsengését jelzi. Ha egy héten belül nem javulnak a tünetek,érdemes orr-melléküreg rtg-t készíteni.


        Az "éjszakai" allergia csak akkor elképzelhető, ha valamilyen allergénnel kifejezetten ebben az időszakban (éjszaka) találkozik. Ez után lehet esetleg nyomozni (Plüssállat,toll vagy gyapjú párna stb.)


        Tisztelettel: Dr.Földes Krisztina

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-07 10:51:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 12:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! A Gaba-aminosav hatásairól szeretnék kérdezni! 7 éves Kisfiam nagyon rossz alvó, egészen pontosan nehezen alszik el, de ha elaludt végre már jól alszik. Képes éjjel 11-fél 12ig is fent maradni, mert ő nem álmos. Olvastam a...
        Tisztelt Doktornő! 16 éves fiam 4 éve szenved visszatérő hasi görcsöktől, melyeket szél, és olykor hasmenés kísér.A fájdalmat hányás ízű böfögés előzi meg, ami általában reggel jelentkezik, a fájdalom pedig 1-2 órával utána. A...