• 8 éves gyermekem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        8 éves gyermekemnek 3 hete orrnyálkahártya gyulladása volt, a hétőfi diagnózis szerint gyógyult. Tünetei: minden éjszaka kb. 2 órán keresztül köhög és fújja az orrát. Sinecod adása után kb. 1 órával (és kb. 50 db papírzsebkendő használat után) a tünetei enyhülnek, majd reggelig alszik. Napközben semmilyen tünete nincs. A gyermekorvos szerint egészséges. Allergiás a kutyaszőrre, a réti komócsinra és a házipor atkára (ekcémás, 5 ml Aerius-t szed). Lehet ez allergiás tünet? De akkor miért csak éjjel jelentkezik? Mi baja lehet a kislányomnak?

        Várom válaszát: egy aggódó anyuka

        WEBBeteg szakértő válasza a köhögés témában

        Kedves Aggódó Anyuka!

        Ez az éjszakai tünet arcüreggyulladásra jellemző, hiszen lefekvéskor hátracsorog a váladék a garatba,ami megköhögteti a gyereket. Fontos lenne tudni,hogy milyen az orrváladéka: vizes, tapadós, gennyes?
        Ha gennyes(sárgászöld), akkor az arcüreggyulladás valószínű. Ebben az esetben melegíteni kellene infra-lámpával az arcát,és valamilyen nyálkahártya duzzanatot csökkentő orrcseppel  (pl. Nasivin) be kellene cseppenteni az orrába melegítés előtt, aztán jól kiszívni vagy kifújni az orrát. Az orrcseppet 4-5 napig lehet használni.( Esetleg melléküreg rtg. megfontolandó). Hatásos lehet a párologtatás is
        Ha a váladék vizes, akkor inkább az allergia valószínűbb. Most kezdtek virágozni a fák, esetleg ez közrejátszhat a tünetek megjelenésében.
        Tudni kellene még,hogy lázas-e a gyerek,nem történt-e ágynemű vagy mosószer váltás.

        Üdvözlettel: Dr.Földes Krisztina gyermekgyógyász-pulmonológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-06 16:06:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 08:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! A Gaba-aminosav hatásairól szeretnék kérdezni! 7 éves Kisfiam nagyon rossz alvó, egészen pontosan nehezen alszik el, de ha elaludt végre már jól alszik. Képes éjjel 11-fél 12ig is fent maradni, mert ő nem álmos. Olvastam a...