• 7 hónapos kislányom széklet zavara

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Holgyem/Uram,

         

        Kislanyom 6 honapos koraban tertunk at ahozzataplalashoz, mar ott tartunk hogy a napi egyszeri fozelek mellett reggel gyumolcspeppel meg gyumolcslevel kezdjuk, 1 kis gabonat belekeverve. Amikor mi eszunk azert neki is kell adnunk 1 kis kostolot, ami szerintem nem artalmas, mert nem fozok fuszeresen.

        A hozzataplalas kezdetete ota problemank van a szekletevel, mindig a 4. napon jon ki, es sirasok kozepette. Az elso kis dio formaban, latszik rajta hogy kemeny, a masodik adag van amikor puhabb van amikor ugyanolyan kemeny mint az elso.

        Probalkoztunk mazsolaval, mert az orvosunk azt javasolta, mar ott tartunk hogy minden nap mazsolat eszik, amit persze imad, meg sokfele gyumolcsbol keszitek neki gyumolcslevet reggelre, amit szinten imad. Vizet is eleget iszik szerintem, mert azt is imadja, igy nem tudom hol rontottam el.

        Tisztelettel,

        Szabo Reka

        WEBBeteg szakértő válasza a szorulás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Bár nem kérdezte, de mint gyerekorvos nem tudok elmenni a levélben írt pár dolog mellett. Csak a jó szándék vezet: 10 hónapos kor előtt gabonaféléket, kenyér stb. adását nem szoktuk javasolni, mert a későbbi lisztérzékenység kialakulására hajlamosít. Továbbá a mazsolát sem igazán javasolnám, egyrészt, mert mint a szőlő is az aprómagvas gyümölcsök közé tartozik (ilyen még az eper, szamóca, kiwi stb.) így a mazsola is annak számít, szóval ezeket 3 éves kor előtt nem javasoljuk adni, mert allergizálhatnak. Az allergia sokszor nem azonnal jön ki, hanem a későbbi évek során.
        A székrekedéssel kapcsolatban a mandarin vagy narancs facsart levét tudom javasolni, vagy kis kamillateát itatni a kicsivel ezek székletlazító hatásúak. Ha nem változik a széklet állaga időnként lehet használni Glicerines kúpot, mely a végbélnyílás környékén lévő széklet fellazítását, könnyebb kiürítését segíti elő.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 09:58:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 11:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: