• Honnan lehet elkapni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        azt szeretném megtudni mi az a parvó b12 es virus mi atünete hogyan lehet kezelni gyerekeknél ha már elkapta és honnan tudja elkapni

        WEBBeteg szakértő válasza a parvo B12 témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Parvo B19 vírus fertőzésen sokan tünetmentesen átesnek. Ezek a vírusok a vörösvértesteket (vvt) szeretik igazán. Azokat elpusztítják. Akiknek normális számú
        vvt-ük van azoknál általában a fertőzés tünetmentes vagy enyhe hőemelkedés, arcpír vagy arcon kiütés, nyakon kis nyirokcsomó megnagyobbodás van, illetve izületi fájdalom jelentkezhet, akiknek azonban kevés a vvt számuk vagy károsodottak, azoknál súlyos vérszegénységből és ebből adódó szövődményekből fellépő betegséget láthatunk. Ez a vírus terhes nőkre lehet még veszélyes illetve főleg a magzatra. A terjedése emberről emberre légúti váladékkal azaz tüsszentéssel, köhögéssel történik. A Parvo vírus B12 úgy tudom kutyáknál van és emberre nem jelent veszélyt.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-04 23:23:02; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 08:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: