• Bárányhimlő mikor fertőz? Magzatra van káros hatással?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Jelenleg 30hetes terhes vagyok. Szombaton vendégségben voltunk, ahol a lányom a barátnőjével játszott. Ma kiderült, hogy a barátnő bárányhimlős. Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben a lányom elkaphatta-e, valamint, ha elkapta, akkor ez okozhat-e problémát a még meg nem született babánál? Válaszát előre isköszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, bárányhimlő témában

        Tisztelt Kérdező!

        A bárányhimlő vírus a lappangási időben fertőz, vagyis akkor amikor a kiütések még meg sem jelentek, de a torokban, légutakban már ott a vírus, így a kislánya elkaphatta. Ha Ön volt már bárányhimlős, akkor a kis magzatnak az védettséget ad, ha nem akkor sajnos okozhat a bárányhimlő gondot. Ha ez utóbbi dolog lenne javaslom hívja fel szülész-nőgyógyász orvosát, hogy megbeszéljék. Ha nem emlékszik rá, hogy Ön volt e bárányhimlős, akkor azt vérvétellel meg lehet állapítani.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-02 19:41:26; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 18:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: