• Cebion cseppek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Azt szeretném megkérdezni ha naponta 3x2 csepp cebion cseppet adok a 3 hónapos kisfiamnak,akkor nem kap c vitamin túladagolást???megvolt náthásodva kicsit,és a gyerek orvosunk mondta,h adjam neki egész addig míg ki nem jön a jó idő,még mindig adom neki,néha csak 3x1et mostanában mivel már nincs olyan rossz idő! A másik kérdésem,h sokat náthás,és naponta 1x vagy 2x lehet adni neki nasivin 0.01es orrcseppet ami kimondottan csecsemőknek való?Néha szoktam belefújni a nózijába sterimar-t,és az fellazítja,és orrszívóval ki tudom pucolni. Mitől van ,h a nátha nem akar megszünni végleg??? Előre is köszönöm válaszát!!!! Tisztelettel! egy anyuka

        WEBBeteg szakértő válasza a cebion cseppek témában

        Kedves Kérdező!

        Nyugodtan adhatja tovább ilyen dózisban a Cebion cseppet nem lesz semmi baj. A Nasivin orrcseppel kicsit óvatosabban kell bánni, mert ahhoz hozzászokik úgymond az orrnyálkahártya, azt 1 hétnél tovább inkább ne adja. Próbálja meg utána 1-2 hétig csak a Sterimart használni. A folyamatos nátha oka legnagyobb valószínűséggel az, hogy tavasz, tél táján nagyon sok a kórokozó és a szinte folyamatos vírus jelenlét, mely a jó immunrendszerű babáknál csak kis orrfolyás képében jelentkezik, illetve a kicsik orrnyílása általában szűkebb is. Azonban nyugodtan keressenek fel egy fül-orr-gégész szakorvost egy egyszerű vizsgálat végett és akkor boztosan kizárhatjuk, hogy bármi más lenne a háttérben.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-26 18:56:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 13:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: