• Hozzátáplálás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!

        Van egy 14 hónapos kisfiam. 7 hónapos koráig szopizott, akkor kezdtük meg a hozzátáplálást. Sajnos ez csak kisebb nagyobb sikerekkel indult el. Már ette a gyümölcsöket, natúron és már joghurttal is. A főzelékek közül inkább az édeskés dolgokat szerette... De sajnos egyszerűen november óta semmit nem hajlandó megenni. Lassan apránként kezdte elhagyni azokat az ételeket, amiket eddig már evett és nem hajlandó a tápszeren és tejpépen kívül más ételt elfogadni. Pontosabban a kiflit, kekszet még megeszi, de ha már rákennék valamit akkor abszolút visszautasítja. A doktornénink a reakcióját azzal magyarázza, hogy november óta középfüllgyulladással kezelik és a sok antibiotikum miatt nem érzi rendesen az ízeket. De én ezt nem hiszem, mert már azzal is próbálkoztam, hogy a tejpépbe csempészek bele egy új ízt, egy kis kanállal, de rögtön megérzi és nem eszi meg. Szeretnék valami ötletet kérni, hogy mit lehetne csinálni, mert ősszel bölcsis lesz... Köszönettel: PR

        WEBBeteg szakértő válasza a étvágytalansás témában

        Kedves Kérdező!

        A középfülgyulladás valóban kihat a kicsik étvágyára és az antibiotikumok szintén. Javaslom naponta 2x1 ampulla Normaflore-t adjon a kicsinek 2 hétig illetve vitaminkészítményt. A Normaflore helyreállítja antibiotikum kezelés után a bélflórát a vitaminok meg kicsit roborálják a szervezetet.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 09:28:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 08:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: