• 6 éves gyermek visszatérő streptococcus fertőzése / kolloidok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő, Doktor Úr !

        Kisfiamnak 1,5 éve 4 alkalommal volt streptococcus pyogenes fertőzése ( ebből az első tipikus skarlát jegyekkel, a többi enyhébb formában lezajló baktérium okozta betegségként, főleg a torokból kitenyészve jelent meg láztalanul, kicsi torokfájással), és jelen pillantra egy a pyogenesre kapott 14 napos maripen kúra után a "semmiből" strepto pneumonae tenyészett ki s torkából ( egész család szűrve lett, senki sem baktérium hordozó, más közösségben nem járt a kenet levételéig ).

        Miután a strepto. pneumonae kitenyészése ellenére a gyermek jól van, ezért a gyermekorvosunk antibiotikum kúrát nem javasolt, de Bronho vaxom-ot írt fel immunerősítőként, amire erős hurutosodással reagál, általános közérzete jó. Immunológián, pulmonológián már vizsgálták, mindent rendben találtak. A mandulái nem szépek, háziorvos még nem vetetné ki, fülorrgégész szerint viszont nem sürgős, de meggondolandó...

        Kérdezném hogy abban az esetben ha a Bronhco-vaxom kúra után a gyermek garatából még mindíg kitenyészne baktérium milyen immunerősítő kúrát javasolna, hogy iskolára annyira megerősödjön hogy a hosszú hiányzásokat elkerüljük ? Ön szerint indokoltabb-e inkább a mandulája kivételén gondolkodnunk ebben az esetben?

        Az ezüst kolloidról több szülőtől hallottunk, érdekelne hogy az ő életkorában ez adható-e, ha igen immunerősítőkét javasolja, vagy inkább betegség megjelenésekor orvosságként ? Az arany kolloid idegrendszerre, agyi tevékenységre gyakorolt kedvező hatásáról is beszámoltak szülők. Ezt a terméket lehet-e 6-7 éves gyermeknek adni, ha igen kúra szerűen, vagy 'táplálék kiegészítőként' ?

        Válaszát előre is megköszönöm !

        Tisztelettel,

        Sz Zsuzsa

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a streptococcus fertőzés témában

        Kedves Kérdező!

        Az ezüst kolloidok - a leírás szerint- áthatolnak a baktériumok, vírusok, gombák, paraziták sejtfalán és a fehérje természetű enzimeket pusztítják el. Gyerekeknek 3 éves kor fölött ajánlott. Nincs vele tapasztalatom.A  Broncho vaxom-ot  inkább ajánlanám, mégpedig úgy, hogy 30 napig szedi kúraszerűen majd 10 nap szünet 10 nap szedés felváltva újabb 30 adagig.
        Lehet olyan, hogy valaki tünetmentes Streptococcus hordozó és azzal nincs teendő, ha nincs tünet. A manduláját, ha a fül-orr- gégész úgy látja, hogy góc lehet, érdemes lenne eltávolítani

        Üdvözlettel: Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 09:37:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 20:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: