• Lenyelt műanyag

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Úr! A lányom a tegnapi nap folyamán véletlenül lenyelt egy 5 mm-es műanyag darabot. A műanyag villából tört le egy rész, s nem vette észre időben. Kérem, segítsen, hogy mi a teendő ebben az esetben. Nincsennek panaszai. Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a idegen test témában

         

        Tisztelt Kérdező!

        Nagy valószínűséggel a kicsinek nem lesz semmi baja, a székletét figyeljék, a lenyelést követő 24-48 órán belül, hogy nincs e benne a lenyelt darab. Legközelebb, ha bármit lenyel, érdemes ügyeletet hívni, mert nem mindegy, hány éves a gyerek, egy kicsi gyermek bélrendszerében könnyebben elakadhatnak aprócska dolgok, illetve van olyan, ami kifejezetten veszélyes, ha lenyeli ilyenek pl. a gombelemek.

        Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-07 11:55:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: