• Középfüllgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő!

        Kisfiam 15 hónapos és november óta középfüllgyulladása van. Azóta folyamatosan antibiotikum kúrákat kap kisebb megszakításokkal. Folyamatos kontroll alatt vagyunk, hetente látogatjuk az orr-fül-gégészt, aki ezalatt az idő alatt sem tud minket azzal bíztatni, hgoy meggyógyult. Ezután újra bellobbant és tulajdonképpen jelen pillanatban sem gyógyult a gyermek. Február elején szúrták fel neki először. Azt mondták, hogy olyan sűrű trutymó volt a fülében, hogy esélye sem lett volna felszívódni. Bár a múlt héten már bíztattak, hogy talán most már jó lesz. Mától újra folyik az orra, és horkol akár az öreg nagyapám... A Doktor Úr azt mondta, ha nem rendeződik, akkor az elhúzódás miatt ő az orrmandulaműtétet javasolja. A kérdésem, hogy egy beteg gyermeken végzett műtétnek milyen kockázatai vannak? Illetve, hogy nincs-e valami ötlet ami segíthetne (a homeopátiás és sósbarlangot már próbáltuk...) Köszönettel: egy aggódó anyuka

        WEBBeteg szakértő válasza a középfülgyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Fontos lenne tudni, hogy szoptatja-e még a gyermekét, illetve azt, hogy milyen típusú fülgyulladása van a babának. Savós? Gennyes?

        Az orrmandulaműtétről feltétlenül tudni kell, ilyen pici babán akkor végezzük, ha ez jelenti a legkisebb kockázatot, minden egyéb választható kezelés közül (például, sorozatos antibiotikum kúrák, elhúzódó, tartós gyulladás és annak szövődményei).

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-27 11:37:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 12:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: