• Koraszülött baba

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.

        Elkeseredésemben fordulok Önhöz.Hugomat tegnap éjjel megcsászározták 22 hetesen mert elfolyt a magzatvize azt mondták muszáj mert Ő is bele halhat nem maradhat tovább bent a baba.Kislány és még él de nem sok jóval kecsegtetnek nincs még 500gr. sem de az orvosok nem sok mindent mondanak csak annyit hogy ha nem kap fertőzést vannak esélyei.De milyenek?Ön szerint életben marad és ha igen akkor van esély hogy ép legyen vagy biztos hogy beteg lesz?Az anyuka már kérdezni sem mer semmit Ön szerint mik az esélyei én nem tudom azért imátkozzak, hogy éljen vagy azért , hogy ne mert nagyon kevés szerintünk az esélye annak hogy nem lesz sulyosan károsult. Kérem válaszoljon .

        Várom válaszát el elkeseredett család tagja ként.

        WEBBeteg szakértő válasza a koraszülött baba témában

        Tisztelt Kérdező!

        Több olyan gyermeket láttam már, akik igen kis súllyal születtek és ma már szép nagy fiatalok és nem lehetne róluk megmondani, hogy valaha koraszülöttek voltak. Az orvostudomány nagyon sokat fejlődött és sokat tud tenni. De igen tudni kell, hogy most még jó ideig nagy a rizikója annak, hogy a dolgok rosszul is alakulhatnak, hiszen a kis tüdeje még éretlen és még sok kis szerve is és nem mindegy, hogy hogy reagál, hogyan adaptálódik, alkalmazkodik a kicsi a környezethez, a kinti világhoz. Nagyon szurkolok Önöknek!!!

        Tisztelettel: 

         Dr. Balogh Andrea  gyermekorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-19 21:15:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 09:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: