• Nyirokmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Ezúttal azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lehet-e komolyabb problémája 10,5 hónapos csemetémnek? Az elmúlt napokban folyamatosan érzékelhető kisfiam tarkója (nyakszirtje?) fölött, a fülek magasságában, mindkét oldalon egy-egy nagyobbacska, "pattogó", mozgó csomócska. A jobb oldalon egy icipicit is kitapintottam még. Nem tűnnek érzékenynek, a pici közérzete pedig nagyon jó. Másfél hónapos korában már volt egy-egy nyirokcsomó a hónaljában, fültövében, de ezeket a doktornőnk a nagyon pozitív BCG-oltáshoz kötötte, és már nem is tapinthatók ki élesen. Nemrégen volt bakteriális fertőzése a kisfiamnak. Lehet esetleg ezzel összefüggés? Érdemes megmutatnom orvosnak, vagy jelentéktelen tünetről lehet szó? Köszönöm eddigi segítségét is! Tisztelettel: Zita

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomóduzzanat témában

        Kedves Zita!

        A nyirokcsomók akkor érdemelnek figyelmet, ha méretük meghaladja egy bab méretét illetve ha atípusos helyen fordulnak elő pl. a hónaljban, a kulcscsont környékén stb. A nyak körüli apró nyirokcsomók egy torokgyulladás, foggyulladás, fülgyulladás stb. kapcsán természetes jelenségek.

        Tisztelettel: 

         Dr. Balogh Andrea  gyermekorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-20 16:15:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 09:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: