• Tejcukorérzékenység?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!Kisfiam 10 hónapos,10kg.6hónapos koráig csak szopott.Jelenleg 2x kap főzeléket,1x gyümölcsöt,2x Humana Ha 2 tápszert.Nov. óta sokat sír éjszaka,hasi panaszok miatt.Gastroenterológus Dr-nőnk Contaminált vékonybél-gyull-t állapított meg nála,a tejcukorbontással kapcsolatosan.Kapott Kliont és Normaflort.Kb.7-10 napig van meg e gyógyszerek nélkül,majd minden kezdődik előlről.Jelenleg a 6. kúránál tartunk.Széklete napi 1x van ,norm.állagú.Éjjel gyakran  felsír,ilyenkor feszíti magát,aztán nagy nehezen "szellent" egyet.Étkezésére term. odafigyelek,magam is eü.dolgozó vagyok.Tejcukrot csak minimálisat kap,ami a tápszerben van.Kérdésem az lenne,hogy ő most tejcukor-érzékeny-e ill.nem sok a 6 .kúra/egy kúra 10 napig tart/?Vizsgálat még nem történt a tejcukorérz. irányában ,ezért még nem kell ilyen diétát se folytatnunk.Szorgalmazzam ez irányban a vizsg-t,vagy keressek másik orvost?Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a tejcukorérzékenység témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha a gastroenterológus doktornő kontaminált vékonybélgyulladást állapított meg, mely szerinte a tejcukor bontásból adódik, akkor szerintem tejcukor érzékenyként kell kezelni a kicsit. Ilyenkor speciális tápszert írunk fel. Én ezt forszíroznám és megfigyelném, hogy a baba megnyugszik e. Ha nem, akkor mennék további vizsgálatok irányába.

        Tisztelettel: 

         Dr. Balogh Andrea  gyermekorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-17 22:20:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 13:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: