• Csecsemő vírusfertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kisfiam 5 hónapos, nővérétől elkapott egy légúti vírusfertőzést. Kizárólag szopik, van étvágya, láztalan, de erősen köhög és folyik az orra. Az orvos Elixirum thymi compositumot írt fel, melyet 6 napig kéne szednie. Kérdésem: adható-e ez a szer csecsemőknek?

        WEBBeteg szakértő válasza a vírusfertőzés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az Elix. thymi compositum a hivatalos gyógyszerleírás szerint 3 éves kórtól adható, pontosan a brómtartalma miatt, ami a garatreflexeket csökkenti. Inkább az Ambroxol szirupot javaslom, ami adható csecsemőknek is adagja : 2x2,5 ml.

        Tisztelettel: 

         Dr. Balogh Andrea   gyermekorvos

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-17 22:43:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 13:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: