• Szabad-e a beteg gyermeket kivinni levegőztetni

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Nő!Két másfél éves keresztlányom van és a nővérem(anyuka)nem meri télen kiengedni őket.Egész télen csak akkor vannak kint,míg elviszi az orvoshoz őket,és folyamatosan betegek állandóan.Biztos,hogy lehet,de mennyi időre és betegen is szabad e levegőre engedni?Köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a megfázás témában

        Kedves Kérdező!

        A gyermekeknek télen is szükségük van friss levegőre. Napi 1-1,5 óra mindenképpen szükséges. Ezzel is hozzájárulunk az immunrendszerük erősödéséhez. Betegség esetén, ha lázasak, hőemelkedésük van, fertőző betegségük van, akkor én sem javaslom a kint létet, mert egy lázas gyereknek pihenésre van szüksége még ha örökmozgó is illetve regenerálódáshoz, bő folyadékfogyasztásra stb. Ha azonban csak kisebb megfázásról van szó, enyhe hurutosságról, akkor nyugodtan lehet őket levegőre vinni. Nyilván az egyes betegségek alkalmával érdemes a gyermekorvos tanácsát kérni, mert pl. egy húgyúti fertőzés esetén is jobb az ágynyugalom vagy ha valamelyik kicsi krónikus beteg az megint módosítja a helyzetet.

        Tisztelettel: 

         

         Dr. Balogh Andrea   gyermekorvos

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-12 14:34:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 14:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: