• Ételundor??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!A következö lenne a mi esetünk:Van egy 3 éves kisfiam,7 hónapos koráig szopott,plusz tápszeres kiegészitést kapott.Aztán úgy 15 hónapos koráig minden ami a korához képest ehetö volt azt megette.Majd egyik napról a másikra nem evett mást csak sültkrumplit és csirkemellböl készült rántotthúst.Sajnos a mai napig ezt eszi.Elutasit mindent a levest a fözeléket stb.Tejterméket egyáltalán nem hajlandó enni,inni.Ami igazán aggasztó az hogy szó szerint undorodik az ételtöl,ha a család eszik akkor ö kiabál hogy haggyjuk abba ha ö enni próbál öklendezik.A gyerekorvosunk tanácsára már szinte mindent kipróbáltunk:kiéheztettük hogy talán a nagy éhségébe magához vesz egy kanál ételt de nem ő inkább elájult,adjuk neki az étvágyjavitó szereket vitaminokat /Vitacolan,Béres csepp/ de hiába.Most oviba került,gondoltuk majd a közösség hatására  változni fog de semmi még az Óvónö is csodálkozott ö sem találkozott ilyen problémával 20 éves pályafutása alatt.A gyerekorvos azt mondjy ne aggódjunl a székletmintája is normális volt azt mondja vesz ez a gyerek annyit magához hogy ne haljon éhen.Ez Minket nem nyugtat igy kértem egy beutalot a gasztroentologiára.Sajnos akisfiam nem hizik soványka 13 kg elvagyunk keseredve már tényleg nemtudjuk mit tegyünk. A gasztroentologiára február 26-án megyünk de már nemtudom lesz e megoldás.Azt szerteném tudni hogy esetleg találkozott már hasonlo problémás gyerekkel vagy esetlleg valami tanácsot tud e adni számomra.Válaszát türelmetlenül várom és nagyon  köszönöm Rita

        WEBBeteg szakértő válasza a ételundor témában

        Kedves Rita!
         
        Levelét olvasva a gastroenterologiai vizsgálat mellett mindenképpen a gyermekpszichológus vizsgálat jut eszembe. Az, hogy egy gyermek kiabál, ha mást enni lát az nem normális jelenség. Érdemes átgondolni történt e valami trauma a családban (haláleset, válás, testvér születése, mert egy gyermek ezt is traumaként élheti meg, esetleg fogyókúrázott e valaki intenzíven a családban stb.).
        Tehát mindenképpen a gyermekpszichológus segítségét javaslom nyílván ha volt már hasi ultrahang stb. A gyermekpszichológus rajzoltatás, játékos módszerek segítségével rájöhet a baj okára.
         
        Tisztelettel:

         Dr. Balogh Andrea   gyermekorvos

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-11 17:52:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 11:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: