• Lisztérzékenység?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Kislányom 15 hónapos 80 cm és 9,5 kg. 1 éves kora óta kap glutén tartalmú élelmiszert, túrót, sajtot. Tejet még nem kapott. Folyadékot (vizet, gyümölcslevet) nagyon minimális mennyiséget iszik, mert még mindig szopik. A problémám az, hogy kb. 2 hete teljesen megváltozott a széklete. Mig korábban naponta egyszer, normális állagú volt, mostanában naponta 2-3 szor, kenőcsös állagú, sárga és nagyon büdös savanyú szaga van. Az étkezésében csak annyi változás történt, hogy már nem pürésítem az ételeket, amit viszont nem rág meg teljesen az ugyanúgy darabosan jön ki. A közérzetében nincs változás, vidám, még soha nem volt beteg, folyamatosan hízik, nincs felpuffadva a hasa sem szokott fájni.

        Mi lehet a változás oka?

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A székletváltozás oka nagyon sokféle dolog lehet. Egy egyszerű vírusfertőzés vagy például Candida fertőzés is befolyásolja a széklet állagát, jellegét. Azt javaslom adjon a kicsinek naponta 1 ampulla Normaflore-t legalább 5 napig és jelentkezzenek gyermekorvosuknál egy vizsgálatra, azzal ugyanis orvosuk sok mindenről tájékozódhat (pl. vírusos a kicsi torka vagy pl. Candida fertőzés jeleit látja e stb.).

        Tisztelettel:

         Dr. Balogh Andrea  gyermekorvos

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-09 20:15:45; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 09:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: