• Szem bevérzése és orrvérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Nő/Úr! Az iránt érdeklődnék, hogy kisebbik 5 éves fiam szeme az este elég látványosan bevérzett, ma reggel úgy ébredtünk, hogya párnától kezdve a ruhájáig minden csupa vér volt, valoszínű álmában elindult az orra vére (többszöri eset), a gyermek nagyon fehér bőrű, vérszegény asthmás és beteges kisfiú. Ma kértem a házi orvosától vérvételre beutalót, nem tudom javasolna e Ön további vizygálatokat?! Mi lehet az oka a szembevérzéses orrvérzésnek? Tisztelettel: E. Beáta

        WEBBeteg szakértő válasza a orrvérzés témában

        Tiszetlt Kérdező!
         
        A szem és az orr bevérzésének többféle oka lehet. Maga az orrvérzés oka lehet egy egyszerű nátha, amikor az orr nyálkahártyája érzékenyebb, lehet az, hogy az erek fala kicsit gyengébb szerkezetű, lehet, hogy a kicsi sokat piszkálja az orrát és felsérti az ereket, lehet az orrvérzés oka kiugró vérnyomás és érdemes megnézni ilyen esetben egy vérképet illetve speciális véralvadási vizsgálatokat is ha a korábbi vizsgálatok negatív eredményt adnak.
        A szem bevérzése szintén eredhet magas vérnyomásból, megerőltetéstől (pl. hányás, nagyobb súly emelése).
        Ha az orrvérzés gyakran fordul elő, akkor amikor az orrvérzés van akkor meg kell mérni a kicsi vérnyomását és a kicsit el kell vinni fül-orr-gégészetre, ott meg tudják nézni akkor, hogy az orrvérzés oka azért van e, mert az orrban lévő erek pl. tágultabbak (egyes esetekben az orrban klévő vénák tágabbak, kacskaringósabbak, és érzékenyebbek). Ha nem ez az oka, akkor tovább kell nyomozni, mert véralvadási zavar is állhat a háttérben.
         
        Tisztelettel:

         

         Dr. Balogh Andrea  gyermekgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-28 16:13:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 08:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: