• Köhögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő!

        4 éves lányomnál mindig elhúzódó köhögés jelentkezik.Már önnek is írtam ezzel kapcsolatban, megnyugtatott, hogy ez normális jelenség. Most ez a 4 hét megint, hogy köhög, kapott spiropentet, stodalt, nasivin orrcseppet.Már minden létező "köhögős" gyógyszert kipróbáltunk, soha semmi jele a javulásnak. Legalábbis én, mint szülő, nem veszek észre semmit. A köhögése görcsös, álmából ez ébreszti, váladék szinte semmi nem ürül, legfeljebb a gyomrából jön ki minden.Régen az orvosunk( azóta már más van, sajnos) rectodelt 30mg kúpot írt fel neki( kb 3 alkalommal, attól elmúlt napokon belül.Nem tudom,  merjem kérni az orvost, hogy írjon ilyent?Vagy inkább bízzam rá a dolgot, és várjam türelemmel, amíg kinövi ezt a nyavalyát? Egyébként nem utal semmi komoly betegségre ez a sok köhögés? Nagyon aggasztó...

        WEBBeteg szakértő válasza a köhögés témában

        Kedves Anyuka!

        Fontos lenne tudni,hogy mi az, ami provokálja, mire múlik, mik a kísérő tünetek, milyen időszakban, milyen időjárási körülmények között jelentkeznek a tünetek. Lehetőség van kérni a gyerek kivizsgálását: Mellkas RTG, orr-melléküreg Rgt (gyakran arcüreg gyulladás áll a háttérben, és a lecsorgó váladék okozza a köhögést), vérkép,allergológiai vizsgálatok. Fontos a lakás pára és portartalma is . Valamint, hogy jár -e már a gyerek közösségbe. Szerintem ezeket beszéljék át  a háziorvossal, és szükség esetén kell kérni a beutalót.

        Üdvözlettel: Dr. Földes Krisztina gyermekgyógyász, pulmonológus 


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-26 09:32:20; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 10:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: