• Gyógyszer elkészítés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő!

         

        Kisfiamnak Ospamox 250mg/5ml gyógyszert írt fel a  doktornőnk. A gyógyszert elkészítésekor azt vettem észre, hogy véletlen meleg(kisé lehet forró) vízet engedek az üvegbe, majd gyorsan hidegre is váltottam, így az elkészített szuszpenzió nem volt meleg. A doktornőt hívtam, hogy esetleg nem lehet-e gond, hogy hideg víz helyet ilyen bénán oldottam meg a dolgot, de azt mondta nem hisz,i adjam a gyereknek nyugodtan. Kérdésem az lenne, ön szerint sem romolhatott meg a  gyógyszer? Illetve, ha igen, mi baja lehet a gyermeknek, mire kell figyelnem?

         

        Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel.: anyuka

        WEBBeteg szakértő válasza a gyógyszer készítés témában

        Kedves Anyuka!

        A gyógyszer hatóanyaga amoxicillin, ami magas hőmérséklet esetén is elég stabil, és ráadásul  csak kicsi ideig érte meleg víz, így nem valószínű, hogy a gyógyszer hatóanyaga ettől elbomlott. Ha így lenne, akkor is esetleg annyi probléma lehet, hogy a gyógyszer nem hat.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-20 20:26:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 13:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: