• Hasfájós baba, most már éjjel nappal sír

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Úr.2hónapos a kislányom és nagyon hasfájós.Eddig csak este és éjszaka fájt a hasa most már napközben is.Neki nemjó ha a hasát masszírozzuk v a lábával tornáztatjuk, ő a sétálós tipus.Kipróbáltuk az infacol cseppeket az angol vizet és most ajánlották a szélcsövet.Eddig még talán a szélcső a leghatékonyabb, de azt nem merem sokszor használni. Félek a kis végbelét megsértem vagy valami kárt okozok neki ami majd később jön elő.Gondoltunk már homeopátiás szerekre hátha az segít neki.Kérem adjon tanácsot , mert megszakad a szívem mikor csak sír és én nemtudok neki segíteni.Köszönettel Szuszy75

        WEBBeteg szakértő válasza a hasfájás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A kicsi babáknál az a helyzet, hogy amíg nem mozognak, nem forognak, nem ülnek fel, addig a lenyelt levegőtől nehezen tudnak megszabadulni. A levegő aztán bugyog a kis hasukban és feszíti a beleiket. A cél, hogy ettől valahogy megszabadítsuk őket. Az egyik módszer amit Ön is említ, hogy hordozzuk őket az ölünkben, tulajdonképpen azt szoktuk javasolni, hogy etetések után minimum 20 percig ölben tartva büfiztessük őket. Ha ezt ügyesen csináljuk, akkor a gázok egy részétől meg tudjuk szabadítani a kicsit.

        Az Ön által említetteken kívül eszembe jutott még az Espumisan csepp ill. a köménymagos tea itatása csak pár korttyal vagy csecsemők részére kifejlesztett szélhajtó tea adása.
        A másik ami fontos, ha szopik a baba, hogy Ön mit eszik. Minden olyan étel ami nekünk hasfájást okoz az a kicsiben is azt fog, ill. tartózkodni kell mindenből a túlzott mennyiségek fogyasztásától, pl. rostos gyümölcslevekből, szoptatós teákból 2-3 dl-nél nem érdemes többet fogyasztani, de pl. karfiol., kelkáposza, bab, zsíros, fűszeres étel fogyasztása után a baba hasa is csikaródik. Érdemes ezt tudatosan átgondoni és tudatosan étkeznünk, innunk.

        Tisztelettel: 

         Dr. Balogh Andrea   gyermekgyógyász

         


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2009-01-18 21:40:44; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 12:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: