• Elhúzodó lázas állapot

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        15 hónapos kisfiam december 25.-e óta minden héten belázasodik. Kezdődött egy  vírusos torokgyulladással( akkor 39.8 volt levonva) abból lett egy hörgőgyulladása és szájferzőzése amit állítólag a torkán lávő vírustól  kapott. Ekkor írtak fel neki Ospen 400.-at és kb. 4 napig nem is lett lázas. Január 5.-én abbahagyta az antibiotikumot és 7.-én már megint lázas volt.(38.2 levonva) Ekkor megint vírusos torokgyulladást mondtak és hogy szedjen nurofent és c vitamint.

        Ezen a héten kedden megint belázasodozz keddre elküldték vérvételre és vizeletre amiben vannak eltérések pl. qali:stab toxikus granuláció . 10% fehérvérsejt szám ...de ezt mind a vírus okozza. A füle mögött van a gyereknek egy kisebb duzzadt nyirokmirigy is.

        Az lenne a kérdésem hogy pl. azt a toxikus granuláció eltérést is vírus okozza- e mert most is vírusos torokgyulladás volt a diagnózis de a gyereket már lassan csak akkor tudom kivinni az utcára ha orvoshoz kell vinnem mert folyamatosan betegeskedik.

        Válaszát előre is köszönöm: H.Szilvia

        WEBBeteg szakértő válasza a lázas témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ebben a korban és ebben az évszakban nem szokatlan, hogy 1-2 hetente jelentkeznek akár lázas, légúti fertőző betegségek, hurutos állapotok. Különösen, ha van a családban közösségbe járó kisgyermek, aki hazahordja a kicsinek a kórokozókat "ismerkedni". Erről most nem tudunk.
        A 10% stab és a toxikus granuláció inkább bakteriális fertőzést jelez, megérdemelne egy újabb alapos vizsgálatot az irányban, hogy ez a fertőzés hol található. Ebben a korban amire nem panaszkodnak a babák és esetleg egy általános vizsgálaton nem tűnik fel, a középfül és a húgyutak gyulladása. Ezeket le kell ellenőrízni (fül-orr-gégészet, vizeletvizsgálat). A nyirokcsomóduzzanat inkább a fertőzésre adott természetes reakció lehet, önmagában nem kelt aggodalmat.

        Üdvözlettel:

        Dr. Gócs Viktor gyermekgyógyász infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-22 11:50:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 11:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: