• Tüszős mandulagyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor/nő! 3,5 hónpos kizárólag szoptatott kisbabámnál tüszős mandulagyulladást állapított meg a gyermekorvos. Nem lázas, átlagos hangulata, étvágya van. Védőoltás beadására vittem, amikor belenézve (nekem is megmutatta) pirosnak látszott a mandulája, és egy fehér pötty is volt rajta. Biztos hogy ez tüszős mandulagyulladás? Augmentint írt fel, amit félek beadni neki.

        WEBBeteg szakértő válasza a tüszős mandulagyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ebben a korban a mandula nem "tüszős", inkább gombafertőzés lehet, ami látszik
        felrakódásként. A soor, a szájnyálkahártyák gombás fertőzése ebben a korban természetes, az ennek megfelelő rózsamézes, vagy Canesten oldatos ecsetelés, letörlés jön szóba inkább, mint bármilyen antibiotikum. Én kikérném más orvos véleményét is (pl. fül-orr-gégészét) élőben, megnézve.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-16 13:18:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 09:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: