• Hasmenése van, nem fejlődik

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Én egy aggódó nagymama vagyok, aki szeretne választ kapni egy nagyon fontos kérdésre. Drága kis unokám 4 hónapos, és már 4. hete hasmenésben szenved. A Doktorúr azon kívül, hogy adott egy hasfogó szirupot, ami nem használt és elküldte a székletet, ami zöld szinű és nyálkás, és napi 4-6 alkalommal fordul elő, ezenkívül más nem történt. A széklet baktereológiailag negatív. A baba nem fejlődik, sápadt, bágyadt, a kis karja, lába petyhüdt. A baba anyatejet kap. 3-4 óránként szopik, de mégsem fejlődik. Nagyon aggódom azért is, mert a családban familiáris polipózis volt, ami Édesanyám és nővérkém életet követelte. Szeretnék választ kapni, mit tegyek, mert nagyon féltem az én drága kicsikémet. Válaszát türelmetlenül várom. Tisztelettel, egy aggódó nagyi

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Kedves Aggódó Nagymama!


        Tapasztalatom szerint nagyon szubjektívek az ilyen nagymamás beszámolók és leggyakrabban túlzók, mivelhogy "aggódók", ahogy Ön is írta. Így látatlanban nagyon nehéz véleményt formálni, de néhány jó hírrel szolgálhatok. 1. A gyermek eszik, ahogy leírja, anyatejet, 3-4 óránként. Súlyos beteg gyermeknél alapvető probléma lenne az étvágytalanság, a táplálási nehezítettség. 2. Egy bármilyen akut fertőzés kapcsán átmeneti súlyállás természetes egy csecsemőnél, a probléma lezajlását követően remekül bepótolják az elmaradt súlygyarapodást. Egy hónap távlatában nem is lehet kimondani egy gyermekről, hogy nem fejlődik. 3. A polipokkal összefüggésbe hozni a problémát ebben a korban még nem lehet. 4. A gyermeket látta és a problémát valószínűleg követi orvos, valamint folyamatosan a gyermek közelében van az őt szoptató édesanyja.
        Jó lenne bízni bennük (mást nem tehet). Valószínűsítem, hogy szükség esetén a házi gyermekorvos időben további vizsgálatokra utalja a gyermeket. Szoros követés mellett nem lehet gond.

        Tisztelettel:

         Dr. Gócs Viktor gyermekgyógyász infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-29 21:25:22; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 15:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: