• Meddig fertőz a krupp?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! A családban egy hete állapítottak meg egy 6 éves kislánynál kruppot, aki a hétvégén meglátogat minket. Két éves kislányomat megfertőzheti még? Engedhetem őket egymással játszani? A választ köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a krupp témában

        Tisztelt Kérdező!

        A tünetek pár nap alatt lecsengenek, azután már nem fertőz. De a kruppban egyéni hajlam is szerepet játszik. Többféle vírus okozhat ilyen tüneteket, s ezeket az utcán, vagy bármilyen, főleg gyermekközösségben is megkaphatja. Ezek szerint a kislánya még nem bölcsis. Ha lennének ilyen tapasztalatai, nem merülne fel ez a kérdés. Ne aggódjon!

         Dr. Gócs Viktor infektológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-29 23:09:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 15:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: