• Étvágytalan a gyermekem - Kérem, segítsen!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kisfiam februárban lesz 3 éves, és nyár eleje óta az étvágya katasztrofális. Eleinte aggodalmaimat azzal magyarázták, hogy meleg van, nincs kedve melegben enni, a lényeg, hogy sokat igyon. Ezzel nem is volt probléma, viszont jött az ősz, de az étvágya semmit nem javult. Jelenleg viszont már odáig jutottunk, hogy inni se nagyon akar. Vannak napok, amikor minden rendben és szépen eszik, iszik, de sajnos ez nem rendszeres. Voltunk már vérvételen is, de ott is minden rendben volt. Próbálkoztunk már többféle vitaminnal, de a várt hatás elmaradt. A napi folyadék bevitele szinte minimálisra csökkent, napi 6-8 dl összesen (keservesen). Egyedül a reggeli és az esti kakaó, amit szívesen megiszik (5-6 dl). Kipróbáltunk már mindenféle innivalót, de nem vált be.

        WEBBeteg szakértő válasza a étvégytalanság, gyermek témában

        Az étvágytalanság okának egy kicsit jobban érdemes utána menni: vizeletvizsgálat (lappangó húgyúti fertőzés), fülészeti vizsgálat (lappangó középfülgyulladás), stb. tehát érdemes alaposan körbejárni a dolgot. Ha abszolút minden rendben, akkor érdemes a további lehetőségekkel foglalkozni.

        A kakaó nagyobb mennyiségű fogyasztásával vigyázni érdemes, mert eltelíti a kicsi gyomrát és utána mást sem tud majd fogyasztani. Javaslom a Normaflore vagy Multitabs Immuno Kid LGG fogyasztását, mindkettő tartalmaz olyan baktériumokat, melyek a normál bélflóra helyreállítását elősegítik, ezáltal feltehetőleg az étvágyon is javítanak.

        Tisztelettel:
        Dr. Balogh Andrea  gyermekgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-03 14:48:00; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 07:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: