• Homeopátia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 4.5 éves kisunokámnak gyakran van felsőléguti betegsége.Köhög szárazon, hurutosan egyaránt. Náthás is ilyenkor, ha nem is mindig lázas.Anyukája kora ősztől adja neki az echinacea angustifolia 5c, napi 2*5 golyócskát.Kérdésem: lehet-e ilyen hosszú ideig folyamatosan szedetni vele homeopátiás szert? Nem hiszem hogy ezeknek semmi mellékhatása nincs hosszú távon, nem kellene szünetet tartani, időnként? Másik kérdésem: mennyire lehet káros a lándzsás utifú szirup csekély alkohol tartalma egy ilyen kisgyerekre, ha ezt is mindig szedi ha köhög? Válaszát köszönöm: Ilona

        WEBBeteg szakértő válasza a homeopátia témában

        Tisztelt Ilona!

        A lándzsás útifű úgy van összeállítva, hogy azt speciálisan gyerekek is szedhessék. Ellenben egyetlen váladékoldónak sincs értelme úgy, hogy hosszú távon alkalmazzuk, 1,5-2 hétnél tovább nincs értelme adni. Ha csak köhög a kicsi, akkor érdemes más fajta készítményt kipróbálni, mert lehet, hogy az adott szer a kicsinek nem használ illetve kivizsgáltatni, hogy ha egyfolytában köhög, akkor mi áll a hátterében.
        A homeopátiás szerek bár mellékhatásuk nincsen a javallat szerint addig érdemes adni őket, amíg a tünetek megvannak. Utána érdemes kihagyni őket. És ha megtalálja a szülő a leginkább a gyermek panaszainak legjobban megfelelő szert (szárazon, szakadva köhög? rekedt? stb.), akkor még váladékoldók adása sem feltétlenül szükséges. Ebben a homeopátiás könyvek sokat segíthetnek.

        Tisztelettel:

         Dr. Balogh Andrea  gyermekgyógyász

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-19 22:35:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 07:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: