• Vizelet üledék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! A következő kérdéssel fordulok Önhöz: 10 hetes kisfiam dec. 1-jén megkapta az első kötelező DTPa+IPV+Hib oltást, valamint a rota vírus elleni ROTARIX szérumot is. Ezt követő nap úgy vettem észre, mintha gennyes lenne a vizelete. A gyermekorvos vizeletvizsgálatot írt elő, amelynek az eremdénye a következő lett: VFS vizelet fajsúly: - 1 000.00 (a ref. érték: 1 001.000 - 1030.000) VPH vizelet PH: 7.00 (ref. érték: 4.500 - 8.000) VF vizelet fehérje: negatív VG vizelet cukor: negatív VAC-vizelet aceton: negatív VUBG vizelet Ubg.: normál VBIL vizelet Bilirubin: negatív VÜL vizelet üledék: 50-60 FVS, 1-1 vesehs bakt. A gyermekorvos megismételt laborvizsgálatot írt ki, ezúttal vérvételt is, valamint vizelettenyésztésre ma adtam le mintát, 4-5 munkanapon múlva lesz eredmény. Az orvos azt mondja, hogy ez húgyúti fertőzés, de semmi bővebb információt nem kaptam. Okozhatta-e ezt az eredményt az oltás (korábban semmilyen tünetet nem tapasztaltam), illetve az, hogy nem steril fiolában, hanem elmosott, de nem steril befőttes üvegben adtam le az első mintát? Nagyon rossz-e ez az eredmény? Esetleges kórházi kezelést is említett a háziorvos. Köszönöm előre is szíves válaszukat! Üdvözlettel: Lakild

        WEBBeteg szakértő válasza a húgyuti fertőzés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A laboreredmények valóban húgyúti fertőzést sejtetnek. Hiányoltam a vizelet genny vizsgálat eredményét a leírtakból. Azt, hogy nem steril üvegbe vette le a vizeletet semmit sem jelent, a vizelet fehérvérsejtek a húgyutakból származnak, nem szennyeződésből. Amit egy kicsit sokallok az a 4-5 napos eredményre való várakozás. Úgy gondolom, hogy a sima vizeletvizsgálatnak és a vérvételnek 1 nap alatt el kell készülnie, azok alapján ha valóban ennyi a fehérvérsejtszám a vizeletben el kell indulnia a kezelésnek, a tenyésztés eredményére én nem várnék semmi esetre sem.

        Az, hogy kórházba kell- e menni nyilván függ a vérvétel és az ismételt vizeletvizsgálat eredményétől, ha ennyi a fehérvérsejtszám az ismételt vizeletvizsgálat során is, akkor érdemes kórházba bevinni, hogy részletesen kivizsgálják mi okozta a fertőzést.
        A fertőzés oltástól nem szokott kialakulni. Ha kíváncsi a húgyúti fertőzés okaira a webbeteg portálján az akut gyermekbetegségek között el tudja olvasni.

        Tisztelettel: 

         Dr. Balogh Andrea  gyermekgyógyász

         

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-12-09 21:56:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 09:28

        Tudjon meg többet: húgyuti fertőzés
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő!Az lenne a kérdésem,mi a teendő mivel a 3 hónapos lányom elkapta a bárányhimlőt.Vigyem be a kórházba,vagy maradhat e itthon.vagy hétfőn vigyem el a háziorvoshoz?Válaszát előre is köszönöm.
        Udvozlom. A tanacsat szeretnem kerni. Kisfiam 12 eves gyakran almodik ejszaka rosszat. Ilyenkor felkel es van, hogy sikogat van, hogy atjon a masik szobaba. Szeme nItva van es riadt arcot vag. Kiveri a viz es gyorsa ver a szive. Tobbszor elofordult mar es...
        Tisztelt Doktor Úr / Doktornő, 3 és fél éves kisfiammal kapcsolatos táplálkozási problémák megoldásában szeretnék segítséget kérni. Csecsemőként 4 hónapos koráig kizárólag tápszert kapott, majd a hozzátáplálás szépen zajlott a...
        Tisztelt Cím! Kislányom hasmenése a 3. naptól kezelve van, antibiotikumot kap, vizelet, vér eredményre várunk, széklet tenyésztés alatt. Ami aggasztó, hogy a kéz izületei tegnap feldagadtak, látta a dr.nőnk. Kapott allergia ellen is...
        A kislányom vérkép eredményéről érdeklődnék hogy milyen lett.Neurológus javasolta nekünk mert gyenge a kislányom izom tónusa.Melyik értékek a rossza mi baj lehet és mire kell oda figyelni?
        Szeretném megkérdezni hogy a tulzott jo reggelt győri keksz fogyasztása okozhat hormonális problémákat!?minden reggel azt eszi 8éves Kislányom 3 éve legalább.Mást nem eszik meg reggelire.Évek ota.Viszont elégé szörös keze lába/nem pihe/és...
        Szép Napot A 4 éves kislányom most esett túl egy hányásos víruson ez lecsengett egy nap alatt.Doktornénik a probiotikum a B6 ampulla(fél) és a daedalonetta kúp(egész)adását javasolta!Így is tettem de kiderült sok volt neki az egy kúp...
        Tisztelt Doktornő! Előző kérdésem az volt,adhatok-e levendula teát 8 (most már 9) hónapos kisfiamnak. Ön azt írta nem adna. A kérdésem,hogy miért nem ? Köszönöm! Tisztelettel; Dóra
        Tisztelt Gyermekorvos! Máté fiam 2,5 éves, 7 hónapos korában jelentkezett nála először a krupp. Azóta 3szor voltunk kórházban kruppos rohammal. A legutóbbinál nov7én nem hivtuk a mentőt mert a kúp es a hideg levegő gyorsan segitett! Másnap a...
        Üdv! Kérdésem a következő lenne: 15 és fél éves vagyok, 157cm és 86kg. Szeretnéi fogyni, az iskolaorvos is tanácsolta. Hogyan s miként kezdjek bele?