• Vizelet üledék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! A következő kérdéssel fordulok Önhöz: 10 hetes kisfiam dec. 1-jén megkapta az első kötelező DTPa+IPV+Hib oltást, valamint a rota vírus elleni ROTARIX szérumot is. Ezt követő nap úgy vettem észre, mintha gennyes lenne a vizelete. A gyermekorvos vizeletvizsgálatot írt elő, amelynek az eremdénye a következő lett: VFS vizelet fajsúly: - 1 000.00 (a ref. érték: 1 001.000 - 1030.000) VPH vizelet PH: 7.00 (ref. érték: 4.500 - 8.000) VF vizelet fehérje: negatív VG vizelet cukor: negatív VAC-vizelet aceton: negatív VUBG vizelet Ubg.: normál VBIL vizelet Bilirubin: negatív VÜL vizelet üledék: 50-60 FVS, 1-1 vesehs bakt. A gyermekorvos megismételt laborvizsgálatot írt ki, ezúttal vérvételt is, valamint vizelettenyésztésre ma adtam le mintát, 4-5 munkanapon múlva lesz eredmény. Az orvos azt mondja, hogy ez húgyúti fertőzés, de semmi bővebb információt nem kaptam. Okozhatta-e ezt az eredményt az oltás (korábban semmilyen tünetet nem tapasztaltam), illetve az, hogy nem steril fiolában, hanem elmosott, de nem steril befőttes üvegben adtam le az első mintát? Nagyon rossz-e ez az eredmény? Esetleges kórházi kezelést is említett a háziorvos. Köszönöm előre is szíves válaszukat! Üdvözlettel: Lakild

        WEBBeteg szakértő válasza a húgyuti fertőzés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A laboreredmények valóban húgyúti fertőzést sejtetnek. Hiányoltam a vizelet genny vizsgálat eredményét a leírtakból. Azt, hogy nem steril üvegbe vette le a vizeletet semmit sem jelent, a vizelet fehérvérsejtek a húgyutakból származnak, nem szennyeződésből. Amit egy kicsit sokallok az a 4-5 napos eredményre való várakozás. Úgy gondolom, hogy a sima vizeletvizsgálatnak és a vérvételnek 1 nap alatt el kell készülnie, azok alapján ha valóban ennyi a fehérvérsejtszám a vizeletben el kell indulnia a kezelésnek, a tenyésztés eredményére én nem várnék semmi esetre sem.

        Az, hogy kórházba kell- e menni nyilván függ a vérvétel és az ismételt vizeletvizsgálat eredményétől, ha ennyi a fehérvérsejtszám az ismételt vizeletvizsgálat során is, akkor érdemes kórházba bevinni, hogy részletesen kivizsgálják mi okozta a fertőzést.
        A fertőzés oltástól nem szokott kialakulni. Ha kíváncsi a húgyúti fertőzés okaira a webbeteg portálján az akut gyermekbetegségek között el tudja olvasni.

        Tisztelettel: 

         Dr. Balogh Andrea  gyermekgyógyász

         

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-12-09 21:56:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 09:28

        Tudjon meg többet: húgyuti fertőzés
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Előző kérdésem az volt,adhatok-e levendula teát 8 (most már 9) hónapos kisfiamnak. Ön azt írta nem adna. A kérdésem,hogy miért nem ? Köszönöm! Tisztelettel; Dóra
        Tisztelt Gyermekorvos! Máté fiam 2,5 éves, 7 hónapos korában jelentkezett nála először a krupp. Azóta 3szor voltunk kórházban kruppos rohammal. A legutóbbinál nov7én nem hivtuk a mentőt mert a kúp es a hideg levegő gyorsan segitett! Másnap a...
        Üdv! Kérdésem a következő lenne: 15 és fél éves vagyok, 157cm és 86kg. Szeretnéi fogyni, az iskolaorvos is tanácsolta. Hogyan s miként kezdjek bele?
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kisfiam 8 hónapos. Adhatok Neki schlüssler sót (kalium phosporicum D6 ),illetve levendula teát? Nagyon nyugtalanul alszik,rengetegszer ébred 3 hónapos kora óta (addig más problémák voltak)! Nagyon sokmindent...
        Üdvözlöm, kérdésem a kisfiammal kapcsolatos, 8honapos. Eleven, jókedvű, erős baba.8,5kg. Háziorvos sápadtnak vélte ezért elkuldott vérvételre minket. Alacsonynak találta a neutrophil szintet ami 7,22%.többszöri vérvétel után sem változott...
        Tisztelt doktorno. Azzal a problemaval fordulok inhiz high 5 eves kisfiam a mult heten vervetelen volt mivel szedulesre kettos latasra panaszkodott es az ovodabol us tobbszor uzentek hogy egesz nap olyan kis bagyadt volt mindeg azt vartuk hogy biztos...
        31. hétre született kisbabánk vérvételen volt, két hónapos korában. Az eredménye szerint a trombocitaszám duplája a megengedett maximumnak, a többi értéknél nincs kiugró eltérés. Mi lehet az ok, milyen további vizsgálatok lépések...
        Kedves Doktoúr/Doktornő! Kislànyom 7hónapos és 5hónapos kora óta küzdünk ekcémával, nagy valószínűséggel apàtól örökölte(és apuka tejérzékeny volt 2éves koràban) bôrgyógyászhoz fordultunk aki azt javasolta,hogy tej,tojás és a...
        Tisztelt Doktornő 6 éves iker fiaimnak októbet 24-én orrmandula műtétjük volt mely panaszmentesen lezajlott. Egyik kisfiam viszont azóta nagyon étvágytalan.Torkát kicsit fájlalta a műtét után és a nyaki nyirokcsomói megvoltak duzzadva.A...
        Tisztelt Címzett!Kislányom hét elején lázas volt,vizsgálat során gyulladást nem találtak nála viszont a vérképe egy minimális gyulladást mutatott ami további kezelést nem igényelt.Pár napja éjszakánkét egyszer-kétszer furcsa hangon...