• Gyöngy az orrban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        3 és fél éves kislányom 1 hete az orrába dugott egy gyöngyöt. (szív alakú,kb. fél centi átmérőjű.)Fül-orr gégész látta,de nem találta meg. Azt mondta valószínű, hogy lenyelte. A székletét átnéztem alaposan,többször is, de nincs meg a gyöngy. Az érdekelne, hogy nem kerülhetett-e olyan helyre a gyöngy, (tüdőbe, arcüregbe, esetleg)hogy veszélyt jelentene a számára. Röntgent nem készítettek.

        WEBBeteg szakértő válasza a idegen test témában

        Tisztelt Kérdező!

        A gyöngy az arcüregbe nem kerülhetett, de lejjebb igen. Röntgent érdemes lenne készíteni, mivel ha maga a gyöngy nem is látszik (csak a fémek adnak röntgenárnyékot) de az általa okozott gyulladás, légtelenség a tüdőben igen. Fontos ilyenkor, hogy valaki meghallgassa a tüdejét is, ezért keressék meg házi gyermekorvosukat. Ő már tud röntgent is rendelni.

        Tisztelettel:

         Dr. Balogh Andrea   gyermekgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-09 21:48:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 09:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: